****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. október 21., péntek

A jó, a rossz, és a halloween

Nem tudom ki hogy van vele, de továbbra sem áll hozzám közel a halloween ünnepe. Nem érzem magaménak, nem érzem magyarnak.

Inkább akkor egy tök ünnep, vagy fesztivál picit magyarosan. De, a következő képek annyira ötletesek és szépek, hogy azt gondoltam meg kell mutassam Nektek (mit találtam).





































6 megjegyzés:

Fróni írta...

Hát ebben is biztosan egyetértünk kedves Kriszta! A tökkel és a jelmezes cukorka gyűjtéssel nincs bajom, de ez a horrorisztikus vonal nem tetszik. Az a fixa ideám van ugyanis, hogy vhogyan ki kell szorítanunk végre az erőszakot, az agressziót, a horrort az életünkből. épp elég ha a híradót megnézzük este-az már sokszor elég horrorisztikus Nekem. Szóval a fotók egyébként szépek, csak a tartalommal van a problémám.
Egyébként Nálunk a faluban, minden október utolsó napján a gyerekeknek töklámpás készítést szervezünk és a Kultúrház előtt kiállítjuk őket. Mindenféle cukorkazabálás és ijesztő fekete banyák nélkül is nagyon élvezik-Nálunk ez a magyarosított halloween. :) (A blogomon lesz róla fényképes beszámoló)

medolin írta...

Az "ünnep" engem is teljesen hidegen hagy, illetve mégsem, mert némileg idegesít, hogy megint átveszünk valami olyat, ami nem a miénk, sőt érzéseim szerint idegen is tőlünk, úgy, ahogy van az egész, cukorkával, horrorral, mindennel.
Egyedül, ami nálam is belefér, az a töklámpás, kitéve a ház elé, a korai sötétedésekkor egy kicsit jó érzéssel tölti el az embert.

A képek viszont tényleg szépek!

Névtelen írta...

BRRRRRRRRR....
HIDEG,
RIDEG,
BORZONGÓ,
BORZALMAS,
BOSZORKÁNY....

Rebeka

kamillatea írta...

http://rabakozikereszteny.hu/2011/10/20/halloween-es-a-kereszteny-hit/

Nem csoda, hogy nem szimpatizálsz az "ünneppel."

A Halloween "eredete egészen a keltákig vezethető vissza, akik Észak-Franciaország és a Brit-szigetek területén éltek. Az ő papjaik voltak a druidák. Ezek a természetimádó papok halottkultuszt gyakoroltak, és október utolsó napját a ’halál istenének’ szentelték. A boszorkányoktól és a démonoktól való félelmükben nagy tüzeket gyújtottak, és áldozatokat mutattak be, hogy azok jóindulatát megnyerjék. A varázslók a megfélemlített embereket kényszerítették, hogy éjfélkor adjanak nekik feláldozásra egy gyermeket. Az erre kiszemelt család ajtaja elé raktak egy kifúrt és kivilágított tököt. Ha a ház lakói nem teljesítették a kívánságot, gyilkos bosszúra számíthattak."

Katuska írta...

Kövezzetek meg, de nekem tetszik ez az ünnep, igaz nem tartom, mert olyankor én a családomra emlékezem, de a maga közegében igen is bájos, és nekem tetszik ez a kelta vonulat igen így horrorisztikusan... jól lehúzva a szennybe, a mocsokba és a bűnbe. Az emberi lélekhez ez a mocsok is hozzátartozik, jó néha meghemperedni benne-perverz vagyok mi?

Plánka Ágnes írta...

Sziasztok!
Mivel közeleg ez az "ünnep",egyre több helyen találkozok hasonló beírásokkal,képekkel.Én is Medolinnal értek teljesen egyet.Magyar vagyok,magyar ünnepek és hagyományok érdekelnek,simogatnak és köteleznek is.Nem kell majmolnunk senkit,hisz nagy értékeink vannak..azokat kéne előtérbe helyezni..