****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. október 10., hétfő

Egy hölgy arcképe



Régen megannyi festőnek és költőnek volt múzsája, nem véletlenül. Megihlették őket.

Julianne Moore amerikai színésznő még 2002-ben vált egy fotósorozat kedvéért újra Vermeer (holland festő) múzsává. Személy szerint szeretem Julianne-t, mert nem az a tökéletes szépség, de mégis van benne valami. A Leány gyöngy fülbevalóval című Vermeer festmény (és a festő is) pedig egyszerűen lenyűgözött már jó pár évvel ezelőtt.

A képek lényege az, hogy majdnem hasonlóan ábrázolják az adott festmény jelenetét, színeit, tárgyait.

A végeredmény tökéletes lett. Neked, hogy tetszik?



Leány gyöngy fülbevalóval 


 Virginál mellett álló hölgy


 Tejet öntő nő


Szent Praxedis





6 megjegyzés:

BORI írta...

Nagyon érdekes módja a régi szép dolgoknak "maivá" varázsolása. Hiába, már semmi újat nem tud a festészet nyújtani (szerintem).Ez a megoldás kicsit az "élőkép"-re hasonlít, amikor egy -egy híres sokszereplős festményt elevenítettek meg.

Tündéri Lonka írta...

jók a képek, jó a téma, DE. minden művésznek van múzsája. mindig így volt, és így is lesz.
bocs, nem tetszett ennek a résznek a megfogalmazása..

Nagypapuska1 írta...

Megbűvölten nézem a festői képeket.Önmagukban lenyűgözőek, de kettőnként már más érzéseket jelentenek:: 1,képpár::..az arcok már korkülönbséget mutatnak, a szín-kontrasztok a "korosabb" hölgynél jobban érvényesűlnek /pld fül..és bevaló látványa./ 2.képpár:"hölgy-karcsúság", fej-nyak-test önállóságának kiemelése. 3.képpár: tejet öntő nők jobb karjának tartása az óvatosság és a lezsertség bemutatása. 4.képpár: Belső érzések kifejezése a száj és az arc mimikájával: a./ feszültség leküzdése...b./ lelki békességért elmélkedés!... Hát gyönyörü!!! e képek bemutatása. Ti hogy látjátok?? Köszönettel!!!!!

Krisztina írta...

Kedves Lonka,

Ha jobban megnézed én nem azt írtam....-)

Krisztina írta...

Nagypapuska,

Érdekesek a megfigyeléseid.-)

Névtelen írta...

Kedves Krisztina!
Ismered a filmet ami a Leány gyöngy fülbevalóval címet viseli és szinte emberi hangok nélkül, csupán zenével eleveniti meg a festő és a cselédlány szép és finom kapcsolatát amelynek a szép kép lesz az eredménye? Ha teheted szerezd meg dvd-n érdemes.
üdv Dorka