****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. augusztus 3., szerda

Dolce Vita PadovábanA grazie szó már magában egy szép szó.-) Főleg, ha egy mosolyt is nyomunk mellé.Sétára invitállak Titeket. Június elején, majd két hónapja jártunk Padovában. Gyönyörű idő volt. Még jó, hogy azóta nem nagyon volt időm megírni ezt a posztot, mert most innen a számítógép mögül idézhetem fel újra emlékeimet. Nézzük milyen volt akkor egy igazán csajos, olaszos dolce vitás délután ......Az olasz gelato az egyik, ami kihagyhatatlan, ha valaki az országban jár. Igazi fagyi nagy adagban. A meleg miatt olyankor mindig a gyümölcs fagyikat kívánom. Itt is épp fragole e limone -t kanalaztam. A háttérben a Szent-Antal Bazilika. (erről még lesz szó később)Piazza delle Erbe tér előtti téren (egymást érik a terek itt is) is piacot találsz meg utána is.


Egyik kedvenc előételem : melon e prosciutto. Ettünk még pastát is.Padova sétálóutcáján, ahol egymást érik a nagy divatmárkák, nem csak boltokat találsz, hanem Charlie Chaplint is... mozdulatlanul.-) Sokat sétáltunk, ismerkedtünk a várossal és a helyiekkel.Piazza delle Erbe tér, Igazságügyi Palota és a piac. Gondolhatjátok, hogy itt mindig nagy a nyüzsi. Nekem attól függetlenül tetszett.
Elkaptunk egy esküvőt is, ill az egyik feldíszített kicsi-kocsit.-)
Na vajon milyen étterem lehet ez? Kakasban a jel, vagyis francia.
Már csak azért is érdemes nyakunkba venni a várost, mert az olasz építészet is lenyűgöző.Kávéztunk is.Folyt.köv.


*********2 megjegyzés:

Marcsi írta...

Padovában láttunk több helyen is kávézókban, üzletekben a mi kuglófunk formájára picit emlékeztető Szent Antal kenyeret. Azóta sem tudtam kinyomozni, hogy vajon milyen tésztája lehet, hogyan készülhet. Esetleg valaki szakérti e témát?

éva white vintage írta...

Szép helyen voltatok bár nem vagyok tésztás viszont a fagyit imádom:)