****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. augusztus 22., hétfő

Az én aug.20-ám
Kirándulással telt.

Későn kelés, finom ebéd és egy vár bevétele, ill. látogatása.-) De jók is az ünnepek. Nekem általában a hétvégék a ráérősek már amikor, de tavasztól-őszig az is ritka. Nem csodálom, hogy sokan kihasználnak egy-egy piros betűs ünnepet és kirándulnak vagy pihennek.
Pécstől Siklós kb. 20 perc autóval. Már múlt szombaton is meleg volt, ráadásul erre a hétre kánikulát jósolnak... és na jó nem tagadom klíma függő vagyok.-) Védés: nem csak én tehetek róla. Szóval ültünk az autóban a férjem és én, jó volt kicsit kikapcsolódni. Első útunk a Tenkes Csárdába vezetett, mely a Siklós felé vezető főúton várja vendégeit. Igazi csárda hangulat, remek ételek, udvarias kiszolgálás.Szeretem ezt a körnéyket és tájat. Ahogy előbújik Villány hegye...


 Siklós, vár. Fel lett újítva, de még lesz rekonstrukció. Nagy élvezet bejárni az egész várat egyedül.


A Tenkes kapitánya c. sorozatot itt forgatták anno Zenthe Ferenccel.  

A pincében gyönyörű kápolna és a borospince is megfér egymás mellett.Kínzókamra és reneszánsz bútor, egymás melletti teremben.3 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Vielen Dank für den wunderschönen Rundgang in Siklósvár. Wir waren letztes Jahr in Pécs, Siklós und Villany, die Burg war leider wegen Rennovierung geschlossen!
Nun haben wir sie gesehen :-)

Liebe Grüsse

mibolyka írta...

Nagyon szép kirándulás lehetett.
Jó képeket készítettetek.
Azok az alakok a fotón, fantasztikusak.
Az egyik tisztára olyan mint a Tenkes kapitánya c. filmben Buga Jakab.

éva white vintage írta...

Szép napod volt és a képek magukért beszélnek:)