****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. július 29., péntek

Színes puha világ gyerkőcöknek - Interjú+játék



Éva a tapasztalt kétgyermekes édesanya pár éve kezdett saját vállalkozásba. Színes, egyedi lakástextileket tervez és alkot gyerekeknek, melyek nem csak náluk, de szüleiknél is nagy sláger. Hiába, ha egyszer valami nem tömeggyártott, de mégis különleges, akkor az kelendő. Nem lehet elég korán kezdeni az ízlésre való nevelést.





Éva, szerinted miért fontos, hogy a gyerekek szobáját saját, egyedi lakástextil díszítse?

Minden szülő szeretné, hogy a gyermeke környezete személyre szabott, különleges, harmonikus, kényelmes „puha világ” legyen. Az egyedi tervezésű lakástextilekkel csodás birodalmat alakíthatunk ki a számukra. Óriási öröm a srácoknak, ha a rajongásuk tárgyával díszített, egyedi ágytakarót, falvédőt stb. birtokolhatnak. Garnitúrájuk lehet tündéres, virágos, kalózos, járműves, tengerészes… nálam bármilyen elképzelés megvalósítható. A vásárlóim egyedi, látványterv után készült lakástextilt tudhatnak a magukénak, olyat, amilyet megálmodtak, ami legjobban beillik a lakásuk adott miliőjébe.




A Te gyerekeid szobája milyen stílusú? Milyen textil világ lakozik szobájukban?


Gyermekeim szobája lakásunk tetőterében van, teljesen natúr környezetben, ezért erőteljesebb színvilágú lakástextileket kaptak. A lányomnak igazi csajos, romantikus a szobája. Pöttyös alapanyagokból készült a patchwork ágytakarója, falvédője és a párnái, színvilágát tekintve csoki- rózsaszín-beige-fehér, szórt virágos applikációkkal, szabadgépi tűzéssel, és némi csipkével díszített. Szőnyege egyszínű rózsaszín, drapériája és sötétítője csoki alapon rózsaszín nagypöttyös. A fiam szobája szigorúan minimál stílusú, a nagyon egyszerű dolgokat kedveli. Ő is patchwork, de visszafogott szerkezetű lakástextileket kapott, nála a tégla-beige-sötétbarna színek dominálnak.



Melyik termék a sláger mostanában a vásárlók körében?


Nálam nincs slágertermék. Egyedi igényekkel keresnek meg az érdeklődőim. Folyamatos kereslet mutatkozik falvédőkre, ágytakarókra, párnákra. A babakollekciók közül közkedvelt a Natúr báránykás, a Szavanna, az Exkluzív garnitúra. Mindig vannak szülinapok, névnapok, ezekre az alkalmakra kedvelt ajándék a babzsák. Névre szólóan, a kedvenc figurákkal applikálva, igazán kedves meglepetése lehet az ünnepeltnek.



„Nagyon köszönöm a takarót és a párnákat, nagyon szépek lettek és tökéletesen passzolnak a szoba eddigi berendezéséhez. A kislányom is nagyon örült neki (bár még csak két éves). Minden este mondja: Anya, Zsófika a csini párnán akar aludni.” – írja egy anyuka a Chinook Design honlapra. Ez ám az elismerés. Jók a visszajelzések. Szerintem nem csak a gyerekek boldogok, de a szülők is. Mikor indult útjára ez a vállalkozás, milyenek voltak a kezdetek?



Igen, minden vásárlómtól visszajelzést kapok. Imádom a megrendelőimet, nagyon lelkesek! A rendelt textilek kézhez vétele után, részben telefonon, vagy írásban jelentkeznek. A családok apraja-nagyja, izgatottan fogadja a csomagom tartalmát, s a véleményüket -nagy örömömre- meg is osztják velem.

A foltvarrással 8 éve ismerkedtem meg. Rabul ejtett. Imádom a benne rejlő lehetőségeket, próbálom kiaknázni a végtelennek tűnő rejtett kincseit. 5 éve működik a cégem ezzel a tevékenységgel, amelyet folyamatosan építettem, bővítettem, a növekvő igények alapján.

Elejétől fogva, nagy hatással voltak rám a munkáimról visszaérkező pozitív jelzések. A folyamatosan jelentkező újabb igények mindegyike kihívás, izgalmas feladat a számomra. Szeretek gyerekszobákat öltöztetni, olyan kiegészítőket készíteni, amelyek jókedvre hangolják az ott lakókat.

 


Hogy telik egy munkanap? Mesélj róla Éva.


Számomra a legkedvesebb feladattal, az egyedi gyerekszoba textilek tervezésével, készítésével. Hogyan telik? Megrendelőimmel egyeztetek, a konkrét elképzeléseik alapján látványterveket készítek, az applikációkat szabadkézzel rajzolgatom, aztán következik a konkrét készítési folyamat. A tervezéstől kezdve az alkotás folyamatát minden alkalommal élményként élem meg. Szeretek gyerekszobákat öltöztetni, olyan kiegészítőket készíteni, amelyek jókedvre hangolják az ott lakókat.





Nekem a mesés babzsákpuff nagyon tetszik. Hogy készül el a kezeid között? Tervezéstől az utolsó simításokig.



A mesés babzsákpuff az egyik legkedveltebb babzsákom.

Amennyiben a megrendelő igénye eltér a weboldalon látható babzsáktól, kedvére megválaszthatja a puff színvilágát, a palástjára kerülő applikációkat –figurákat-.A babzsák palástja osztott, szabad vágástechnikával készül a hullámos talajszint. Aztán különböző anyagokból kivágom a kért figurák elemeit, majd applikálom őket. A gombaházat szinte minden esetben igénylik, a figurák viszont előfordul, hogy változnak.  Az applikációt követi a cipzár bevarrása, majd a két alap is a helyére kerül. A babzsákok dupla huzatosak, a belsőbe kerülnek a polistirolgyöngyök.


Inkább a szülők mondják meg mit szeretnének rendelni, vagy Rád bízzák az ötleteket?

Vannak határozott szülők, akiknek konkrét elképzelésük van, amit megosztanak velem. Az opcióik alapján elkészítem a látványtervet, majd a kért lakástextilt. Természetesen olyan megrendelőim is vannak, akik fotót küldenek az adott enteriőrről, és ajánlatot várnak –ők vannak többségben-. Ekkor néhány kérdés megválaszolása után látványterveket készítek, majd kiválasztják a nekik legjobban tetsző verziót, és indulhat a készítés…


Mik a jövőbeli üzleti tervek?

Legfontosabb célom: a cégem bővítése. A közelmúltban kilátásba került egy új hazai piac, jelenleg zajlanak az egyeztetések. Szeretnék még sok-sok gyerekszobát egyedülállóvá, különlegessé varázsolni!

Köszönöm a lehetőséget!



N. Juhász Éva
Telefon: (06/30) 436-7298 Telefon: (06/30) 294-3374







***********



JÁTÉK

 
Éva (Chinook Design) felajánlása egy levendulás textil párna.


 



1. Like-old a nyeremény fotóját a Facebookon a Hungarian Provence oldalon (képek /üzenőfal). 

2. Légy a Chinook Design ismerőse a Facebookon. Itt friss híreket is találtok Évától.




A játék: 2011.08. 05-én 20:00 zárul.





(Nyereményt csak magyar címre postázunk.)



******

Nyertesünk:


Nágel Zsuzsi.

Gratulálunk neki.

Mindenkinek köszönjük, akik velünk játszottak.





 






2 megjegyzés:

mano írta...

Játékra jelentkezem!
Ami levendulás, bármi jöhet!:)
Köszi, Emese

Tündéri Lonka írta...

jaj, de jó is volna... illene a hálószobánkba:))