****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. június 14., kedd

Kortól függetlenül. Mosolyfakasztás Férc módra (Játék és interjú)

 

Mit gondolsz, miért szeretnek Téged a rajongók, a vásárlóid? Azért mert egyediek a termékeid?

Azt hiszem az egyszerűség és a humor a kulcs. Persze őket kellene megkérdezni, mert én is kíváncsi lennék.

Zenére alkotsz, vagy szereted, ha csend van körülötted? Hogy telik az alkotói munka a fércbirodalomban?

Ez teljesen változó. Volt olyan korszak, amikor arra volt szükségem, hogy bömböljön mellettem a zene, hogy minden más kint rekedjen a külvilágból, de vannak időszakok, amikor annyira elmerülök a munkában, hogy azt is elfelejtem, hogy bekapcsoljam a zenét, vagy megebédeljek. Ez utóbbi ritkábban fordul elő. -)

Honnan vagy miből inspirálódsz Judit?

Mostanában a színek és színkombinációk érdekelnek a leginkább. Nagyon meg tudok örülni a véletlenül egymás mellé keveredő színeknek. Az beindítja a fantáziámat. Mindemellett megszállottam keresem az apró mintás anyagokat, hiszen a fércállatok kiegészítéseként és a gombok felületén is remekül mutatnak.



Egyébként meg nyitott szemmel járok a világban, gyűjtöm az ingereket, képeket, ötleteket a fejemben és a végén valami olyan kerül ki a kezeim közül, amit a magaménak mondhatok.

Neked melyik a kedvenced a saját alkotásaid közül?

Minden korszaknak megvan a kedvence. Nem nagyképűségből mondom, de magamon is látok egyfajta fejlődést. Amit pár hónappal korábban klassznak tartottam, az egy idő után felülíródik. Nem mondom, hogy nem vállalom a korábbi dolgokat, de mindig vannak újabb kedvencek. Most a Fű, fa, virág… kollekció két kitűző alapja a kedvencem. A fércek közül pedig Csikóca, a csikóhal.





Mit készítettél legutóbb a saját gyermekeidnek?

Dinó lázban égtek, úgyhogy dinókat varrtam. Eladásra is, de egyiket sem vihettem ki a vásárba, mindegyiknek itthon kellett maradnia. -)


Nyuszi hopp… nyuszi hopp… miért pont nyúl lett a logód?

Amikor elkezdtem rajzolgatni, az elsők között volt nyuszkó. Az első, amit a rajz alapján varrtam, hihetetlen csúnya lett. Azt hiszem rá találták kis a nyomi jelzőt. Őt a mai napig őrzöm, az ember sose felejtse el honnan indult -). Legelőször egy másik kedvenc motívumomat, a kerek erdőt szerettem volna használni, de aztán sok-sok terv után valahogy mindig az a bizonyos nyuszkó kukucskált a lap szélén és a végén annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, hogy ezt a kedves nyuszkót választom állandó társamul.

Már itt a nyár. Tudsz majd pihenni, kikapcsolódni, nyaralni?



A nyár jobbára munkával telik, hiszen vásár vásárt ér és aki ezt az utat választja, általában akkor dolgozik, amikor mindenki más pihen. Így a hétvégék, a nyaralási időszakok nálunk munkával telnek, de én nem bánom. Amúgy is szívesebben megyek bárhová, ha már nem kell magam átverekedni a tömegen. Remélem, azért az utószezonba majd belefér egy kis láblógatás.

A jövőre nézve, mi jót kívánjak Neked… újabb sikeres kollekciót, egy boltot, világhírnevet…?

Jó kérdés. Ezekből az opciókból most az elsőt választanám. A boltot most még túl nagy falatnak tartom, a mai helyzetben nem tudom, mennyire lenne létjogosultsága. Világhírnév? Különösebben nem vágynék rá. Szerintem a hírnév, az ismertség rengeteg kötöttséggel jár, és ha én kívánhatnék, akkor pont a szabadságot választanám. Szeretnék úgy boldogulni, hogy a családomon kívül senkinek nem kell megfelelnem.

Milyen stílusú lesz a készülő műhelyed? Mesélj róla.

Kicsit félek, hogy nagyon beharangoztam a dolgot. Lehet, hogy egy kívülállónak nem olyan nagy szám. Különösebb stílusa nincsen. Ha már valami címkét kell rá aggatnom, akkor azt mondanám rá, hogy praktikus. Átlátható és nekem a mostani átalakítással ez volt a célom. Sok felesleges dologtól szabadultam meg, hiszen már látom, hogy mivel szeretnék foglalkozni a jövőben.



Milyen stílusú a házatok?

Klasszikusnak írnám le.

Mi a kedvenc helyed a műhelyen kívül, a házatokban?

3 éve költöztünk kertes házba. Egész életemben erre vágytam. Minden egyes szegletét szeretem. Külön öröm, hogy van terasz és egy zsebkendőnyi kert. Ha mindenféleképpen választanom kellene, akkor a konyhát szeretem a legjobban az étkezővel. Egyébként a legjobban azt a folyamatot szeretem a házzal kapcsolatban, ahogy megtanultunk itt élni. Mert nagy váltás volt egy negyedik emeleti lakás után.

Milyen saját termékedet viselsz magadon?

Tudni kell rólam, hogy nem nagyon hordok ékszereket. Viszont kitűzőkből már elég komoly gyűjteményem van. Készítettem már magamnak láncot, vannak kedvenc fülbevalóim, de a sajátjaimból is a kitűzők a kedvenceim, azokat viselem a legszívesebben.


Hogy telik egy napod?

Nincs két egyforma, de a váza körülbelül így néz ki.

A reggeli rutin után a fiúk oviba mennek. Ha munkával telik a nap, akkor rögtön haza megyek, és irány a műhely. Ebédig dolgozom, majd jöhet egy kis lazítás. Egy könnyű ebéd után a számítógéphez ülök és megválaszolom a leveleket, végigfutom a kedvenc blogokat, bekukkantok a Facebook-ra. Utána fényképezek, mert koradélután vannak errefelé a legjobb fényviszonyok. Minden napra előírok magamnak egy-két elvégzendő házimunkát. Egyik nap a konyhát takarítom ki és teszek ott rendet, másik nap port törlök, harmadnap a fürdőszobán a sor és így tovább. A porszívózás sajnos mindennapos. Délután elmegyek a fiúkért az oviba és lefekvésig megpróbálok csak velük lenni. Persze őket is megpróbálom bevonni az itthoni dolgokba, úgyhogy egy-egy közös főzés és teregetés is elfér a játék mellett. Apának is szívesen segítenek kertészkedni, szerelni. A fiúk lefektetése után próbálok valami olyasmit választani, amit a kanapén ülve is tudok csinálni. Hímezni, fércelni egy-egy jó film alatt is tudok. Persze sok-sok könyv vár az éjjeli szekrényemen, és a jövőben azt tervezem, hogy nem várom meg az éjfélt, hogy lefeküdjek.

 
 
******
 
Játék
 
 
Judit egy gyönyörű láncot választott a Hungarian Provence blog Olvasóinak.
 



 A Hungarian Provence Facebook oldalán az üzenőfalra feltöltöttem ezt a képet. Neked már csak like-olni kell, illetve vinni a hírt.


- Ha még nem vagy tagja a Facebookon a Fércművek oldalnak, akkor ne hagyd ki. (Itt.)
-  A Hungarian Provence Facebook oldalát se hagyja ki az, aki még nem. -)  (Itt.)



A játék június 19-én éjfélkor zárul.


Csak Magyarországra tudunk postázni.



******


A nyertesünk:




Gratulálunk Szijártó Hajnalkának.


Köszönjük, hogy velünk játszottatok. Sok puszi.





4 megjegyzés:

Andrea írta...

vittem a hírt és megosztottam... :)

Tündéri Lonka írta...

ó, bárcsak

mano írta...

Gyönyörű,jaj de szeretném!:)
Hírül adtam,és reménykedem!
Üdv:Emese

Tanó Móni írta...

gratulálok:))