****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. április 18., hétfő

Olasz divatérzés magyar vidéken - Interjú és játék






Olasz márkák egyesüljetek. Elegancia, igényesség, divat iránti szeretet. Erre vállalkozik Márk és párja Móni Szeged belvárosában. Gyönyörű ruhaüzlettel várják vásárlóikat.



Miért pont az olasz divat? Honnan jött az ötlet?

Saját kis vállalkozásunk megnyitása régi álmunk volt, azért nyitottuk meg, mert a minőséget szeretnénk közvetíteni az emberek felé, ami manapság elveszőben van a tömegtermékek mellett. Nem nagy ötletet kerestünk, hanem csupán egy olyan vállalkozást szerettünk volna létrehozni, ami örömöt és mindennapi megélhetést biztosít számunkra, amiben benne vagyunk mi magunk, olasz divat és életérzés utáni rajongásunk. 
Egyszóval kis üzlet, nagy márkákkal, egyedi darabokkal, New York Fifth Avenue üzletei egy helyen kicsiben :). A mai tömegkultúrában nincs könnyű dolgunk, de nem is baj ez, ebben van meg a szépsége és nehézsége is vállalkozásunknak.

A terv régen megszületett a fejünkben, mert úgy éreztük - ez főleg vidéki viszonylatban igaz - nem lehet minőségi, egyedi ruhadarabokat vásárolni elérhető áron. Egy éve pedig megtaláltuk hozzá a lehetőséget is, hogy ez az álom valóra váljon.



Móni és Márk, személy szerint melyik a kedvenc márkátok?

Móni: Elegancia és stílus tekintetében Ferré, a mindennapokban Diesel. Néha hajlamos vagyok elmenni a túlzott ornamentális dolgok imádása irányába, ilyenkor Versace.

Márk: Eleganciában az örökérvényű Valentino, a hétköznapok laza eleganciája és bohósága miatt Roberto Cavalli.



A vásárlók melyik márkát kedvelik a legjobban?

Ez elég változatos, őszintén szólva a női vásárlók esetében még nincs kialakult kép. A férfikkal már más a helyzet, ők céltudatosan jönnek vásárolni Ferré, Roberto Cavalli,  Valentino nagyon népszerű, ill. a Calvin Klein Collection (ami ugye amerikai, de a Collection vonalát Olaszországban gyártatja a cég).



Érdekes, hogy itthon egy divatüzletnek blogja van ( http://fifthavenueszeged.blogspot.com/), de semmiképpen sem haszontalan. Mi újság a blogon, jönnek a követők?
A blog létrehozásában el kell ismernem, hogy elsősorban Krisztina Te inspiráltál :). A divatblogok külföldön nagyon népszerűek, manapság Nálunk is kezdenek virágozni.  Ezek a blogok a divatról való közgondolkodást igyekeznek nemzetközi trendek felé  terelni, így arra gondoltam, hogy miért ne legyen pont az üzletnek - amelynek ez a fő profilja - divatblogja, ami nemcsak közvetve tudja a divatot az emberek felé közvetíteni.
Az oldal népszerűsége még nem mérhető más sikeres blogokéhoz, de igazából ez nem is meglepő, hiszen pár hónapja indult...


Milyen a stílusos nő, Márk?

A stílusos nő nálunk öltözik :). Komolyra fordítva a szót, olyan, mint Móni. A női ruhásszekrény számomra olyan, mint egy csokibolt. Kell, hogy legyen benne nagyon egyedi és némileg átlagos darab is. Ám az átlagos darabok egy idő után minőségük és szellemiségük miatt előbb utóbb eltűnnek belőle, míg az egyedi minőségi ruhák örök darabokká válnak.

Milyen a stílusos férfi, Móni?

A stílusos férfi ruhatára pedig egy bonbonosdoboz, kevés de tökéletes darab, ami egymással jól kombinálható, persze itt szó szoros értelmében a ruháról beszélünk csak.



Honnan szerzitek be a ruhákat?
Egyenesen Olaszországból a gyártótól hozzuk a ruhákat. Ez tette lehetővé számunkra, hogy az üzlet - elvárásainknak megfelelően - vállalható legyen a közösség számára. Nem szerettünk volna olyan üzletet, ahol elfekvő darabok jelennek meg, melyek már Európa több outlet-én mentek keresztül. Ez egyenlőre  rövid távon még kevésbé megtérülő hozzáállás, de mi hosszú távon gondolkozunk. Azt szeretnénk a vásárlóinknak biztosítani, amit mi magunk is elvárunk.
Mi a legújabb ruha vagy kiegészítő a boltban?
 A legújabb márka, amit szeretnénk meghonosítani Kathy Van Zeeland. Bár a designer nem olasz, de táskáit, pénztárcáit és legújabban cipőit már világszerte jól ismerik. Az egyik legdinamikusabban fejlődő tervezőnőről van szó, aki az általa megálmodott kollekciókat Olaszországban gyártatja. A nyeremény is Tőle származik, ami egy pénztárca. Nemcsak azért kedvencünk Kathy van Zeeland, mert bámulatosan szép dolgokat készít, hanem az állatok iránti szeretete is szimpatikussá tette számunkra a márkát. 

Mik a jövőbeli terveitek?
A bolt tervének kiötlése óta dolgozunk azon, hogy magyar divattervezők ruhái is megjelenjenek az üzletben. Úgy tűnik ez a terv most valóra válhat, különböző tárgyalások folytatása után a magyar designerek örömmel vették ezt az elképzelést. Ehhez persze világmárkákkal kellett kezdenünk vidéki viszonylatban, ami nem jelenti azt, hogy alábecsülném a magyar divatot, sőt, de ugye divathatalom azért nem vagyunk. Ellenben nagyon szeretném, ha a vidéken élő emberek is testközelbe kerülnének ezeknek a kiváló magyar tervezőknek a munkáival, elsősorban a nőtársaim felé tekintek reménykedve.
A másik törekvésünket még övezze titok, elöljáróban annyit, hogy Roberto Catinari nevéhez és egy neves magyar manufaktúrához köthető a blogon és Facebook oldalunkon hírt fogok adni róla :).
Most behunyom a szemem, míg elmesélitek (én meg elképzelem), hogy milyen az üzlet berendezése?
A bolt Márk és az én világom kettősségét ötvözi, egyrészt letisztult elegancia jellemzi a berendezést, ezt a dán Bo Concept és az üzlet színvilága mutatja, ami Márk grafikusi vénájának köszönhető. Másrészt Klasszika -filológusként nem lehett lebeszélni róla, hogy az antik kultúra iránti rajongásomat ne jelenítsem meg az üzlet berendezéseiben római szék, Fortuna istennő szobra.... Mindkettőnk számára fontosak a részletek, így például szereztünk egy megmentett Versace étkészletből négy darabot, amelyből a medúzafejes süteményes tányér lett az üzletben a “fizetőtálca”, a kávéscsésze alja a gyertyatartó. Imádok a tárgyaknak új funkciót kitalálni, ezért is szeretem a Hungarian Provencet - sok más mellett - mivel rengetek inspirációt gyűjtök a blogról otthonra és az üzletbe egyaránt.


Fifth Avenue - the First Class Designer Outlet

Boldogasszony sgt. 11.
Szeged


*********

JÁTÉK


Elnyűtt már a pénztárcád? Vagy csak újat szeretnél?
Nyerd meg a Kathy Van Zeeland pénztárcát!

1. Légy a Fifth Avenue ismerőse a Facebookon (itt).
2. Légy a Hungarian Provence ismerőse a Facebookon (itt).
3. Like-old a riport hírét csakis az elsőt, amit április 18-án jegyeztem be az üzifalra.
4. Oszd meg a hírt.

A játék április 24-én 20:00 zárul.

Nyereményt postázni csak magyar címre tudunk. (Külföldön élő magyaroknak megoldás a szülői vagy baráti magyar postacím.)

******


A nyertes:




Nábozny Natasa


Gratulálunk neki!









Nincsenek megjegyzések: