****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. április 13., szerda

2 alkotó 1 gyűrű - JÁTÉK





(Részletek a lap alján.)



NINA

"10 éve kezdtem keresztszemezni, egy akkor megjelent magyar kiadvány hatására próbáltam ki ezt a technikát. Aztán egyre többet olvastam utána interneten, találtam egy klassz kis csapatot, akikkel később, miután Pestre költöztem, élőben is tartottam a kapcsolatot havi találkozók keretében. Szép lassan beláttam, hogy nincs Magyarországon elég nagy választék alapanyagokban, designerekben, stb, úgyhogy - szintén interneten - rátaláltam rengeteg külföldi tervezőre. Fórumokon sok barátra leltem, akik szintén ezt a hobbit űzik, jó néhány barátság évek óta tart, és remélem, egyszer lesz lehetőségem a barátaimmal élőben is találkozni a világ valamely pontján.






A keresztszemes minták tervezőinek egy része kombinál más technikákat is, így találkoztam a hardangerrel, a szalaghímzéssel. Bodzsár Nórival egy tavaly rendezett kreatív blogtalálkozón találkoztam először, de igazán kapcsolatba a facebook-on kerültünk egymással. Azt hiszem, Nórié az érdem, hogy kitalálta, kombináljuk össze a szalagrózsáimat az ő ékszereivel, így születtek meg közös szépségeink. Én meghímzem a szalagrózsákat, ő pedig csodás ékszerekké komponálja őket. Ha ezek az ékszerek sikeresek, az kettőnk együttes érdeme. Ő profi a finom ékszerek gyártásában is, én csak belekóstoltam a gyurmaművészetbe, sajnos az idő véges, és nem tudok annyi mindennel foglalkozni, mint amennyivel szeretnék.







Visszatérve a keresztszemesre, francia blogokon találkoztam az ún. cartonnage technikával, azaz a "kartonozással", vagyis textillel bevont karton tárgyakkal. Inkább a magam feje után menve alkottam néhány dobozt, és sok tűkönyvet, elsősorban ajándéknak. Két másik barátnőmmel szintén összedolgozom néha, és így születnek keresztszemes készletek, némelyikben fa hozzávalókkal. Bő két éve próbáltam ki először a fonalfestést, egy Franciaországban élő barátom hatására. Én nála láttam, és gondoltam, miért ne menne ez nekem is. Azóta persze más alapanyagokkal és más technikával, de a mai napig festek, és már nemcsak hímzőfonalat, hanem hímző lenvásznakat, farkasfogat, csipkét. Ezeket használom is az egyes munkáim befejezéséhez, és úgy veszem észre, másoknak is tetszik. Szeretnék a jövőben csak ezzel foglalkozni, rendkívül izgalmas látni, ahogy egy kitalált színkombináció valóra válik a fonalaimon."

 
 
 

NÓRI munkái:









JÁTÉK
 
1. Légy Nina Ninocska ismerőse a Facebookon itt.
2. Légy Tündér Műhely ismerőse a Facebookon itt.
3. Légy a Hungarian Provence ismerőse a Facebookon itt.
 
4. Like-old a játékról szóló hírt, de csakis ezt a hírt (itt.) (Üzenőfal április 13-ai első bejegyzés a játékról.) 
5. Oszd meg a játékot a Facebookon.
 
 
A játék április 20-án reggel 8:00-kor zárul.
 
 
Csak magyar címre tudunk postázni.
 
 
 
    *******

A csodálatos Nina-Nóri gyűrű nyertese Weisz Eszter.
Gratulálunk neki!





 
 
 

4 megjegyzés:

Nina írta...

KÖSZÖNÖM!! :)

Barbi írta...

Nagy öröm látni Nina gyönyörű munkái között az én mintámat is! :D

Mtunde írta...

Ha minden igaz, minden feltételt sikerült teljesítenem. Bárcsak!!!

Unknown írta...

Én láttam már Nina munkáit élőben is, ámulat. És úgy örülök, hogy sikerült Nórival egymásra találniuk.:-DD