****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. január 4., kedd

Háztartási költségvetés / Household expenses




Nagyanyáink idejében még rendszeresen, havonta vezettek ilyen kiadási füzetet. (Vagy bevétel-kiadásit).

Szerintem ebben semmi rossz nincs. Sőt. 

Tudod például, hogy tegnap mi mindent vettél (tételről tételre)? Vagy egy adott hónapban hányszor rendeltél házhoz ételt vagy hány újságot vettél, egyáltalán mire megy el a pénzed?


Te vezetsz ilyet? Vagy vezettél valaha? Kipróbálnád? Mit gondolsz erről?





Íme egy angol költségvetési füzet lap, az 1900-as évek elejéről. Igaz a fejléce angolul van, de aki szeretné a felső képet, ki is tudja  nyomtatni. Vagy  csinálni egy egyedit, saját részre.







http://www.percyandbloom.com/

6 megjegyzés:

Barbi írta...

Én régen vezettem, aztán meguntam. Kiderült, hogy a pénz többnyire számlákra megy el és ételre. Az egyéb kiadás elhanyagolható vagy nincs. :( Szomorú, mert ami az élet sóját adná, és az erőt a mindennapokhoz (és épp nem lelki, hanem néha testi kényeztetés) sokszor arra nem telik. Persze sok-sok dolog megoldható akár pénz nélkül is. Az első kettő, ami a prímet viszi, sajnos nem.

Kisnyul / Andi írta...

1995-ben jöttünk össze a szerelmemmel. 1997-ben összeköltöztünk, azóta vezetjük a könyvelésünket. Istenem belegondoltam most már 14. éve lesz. :)

Monika írta...

Én írom újra már néhány éve.Muszáj,mert "megnyugtat",hogy tudom,hogy mire megy el a pénz.
A blokkokat elrakom a pénztárcába ,mert nincs mindig időm felírni a vásárlást és arról visszavezethető.

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

Gyakran, ilyentájt elkezdtem. Azután január vége felé kifulladt a lelkesedés :) De mint az előző beíró: számlákra és kajára...
Szép napot,
Erika

kökörcsin írta...

Időről időre én is elkezdem. Olyankor, amikor vészesen kevésnek tűnik a pénz és nem látom át, hogy miért. Aztán persze nálunk is kiderül, hogy gáz, víz, étel.
Én úgy nevezem, hogy háztartási füzet. Ide írom be a leggyakrabban használt recepteket is és a napi teendőket. Ha felírom őket, valahogy jobban átlátom a napot és kevésbé futok ki az időből.

Dekorella írta...

A nagymamám éveken át vezetett ilyent. Kis csíkos füzetek voltak, minden füzetke elején az évszám és az, hogy "Isten nevében". De jó emlékezni.....