****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. január 7., péntek

Élnél benne: A lány gyöngy fülbevalóval / Living in: Girl with a pearl earring
Kérlek, hallgass rám. Először a zenét indítsd el! Ez majd abszolút ráhangol a képekre.A festmény híres, a festő ismert. Ő nem más, mint Vemeer.
( A zene pedig a filmből van.)

Tracy Chevalier bestsellere alapján készült a 'Leány gyöngy fülbevalóval' című film. 
 
 
 "Most, hogy több időm volt gondolkodni, túl sokat is töprengtem. Olyan voltam, akár a kutya, amely a sebeit nyalogatja, hogy megtisztítsa, de csak még nagyobb bajt csinál." (Idézet a könyvből.)


Kellett egy szép gyöngy fülbevaló, egy turbán, egy szűzies arc.
A film csodálatos, szép képi világgal. Nem beszélve az 1600-as évekbeli Hollandiáról. Bevezet minket egy régebbi korba, egy családba, egy festőhöz.


Minket annyira megfogott a film, hogy anno készíttettünk egy festményt a film egyik jelenetéből. Amikor a főszereplő lány (akit Scarlett Johansson alakít, Vemeert pedig Colin Firth) ül a sötét szobájában. Egyszer majd megmutatom Nektek. Eddig mindenkinek tetszett,aki meglátta.-) Nagyon kedves a szívünknek.


Neked mi a véleményed a filmről ill a festményről?http://www.designspongeonline.com/

A filmről bővebben: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=61755
2 megjegyzés:

Csilla írta...

Hmmm Szeretem ezt a filmet, emlékszem, amikor elősször láttam jó későn adták a tvbe és anya haragudott hogy menjek már aludni :)
Én szivesen élnék "itt"...hmmm :)

http://eletesegyeb.blogspot.com/

bellatrix írta...

Vermeer azóta imádott festőm, amióta megismertem művészettörténet órán. Amikor kijött a film, megbabonázva néztem meg húgommal a Szinbádban. Nagyon jól sikerült. Köszi hogy felidézted! (a nevéből csak véletlenül maradt ki az 'r'?)