****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. december 27., hétfő

Téli napokra: fahéjas csokis csemege / For winter days: cinnamon and chocolate nuts







 Recept:



200 g hámozott mandula és  pirított dió (vegyesen)
100 g olvasztott csokoládé ( 70%-os étcsokoládé)
1 evőkanál fahéj
  fél evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Olvasszuk fel a csokit. Pirítsuk meg a diót, és  a mandulát. Amikor a diók kihűltek és szárazak, tegyük őket a felolvasztott csokiba. Majd szedjük ki őket egy tepsire, amire sütőpapírt teszünk. Helyezzük a hűtőbe, így a csokoládé lehűl. Keverjük össze a fahéjat és kakaót egy kis műanyag zacskóban, adjuk hozzá a diókat, és rázzuk addig, amíg az összes dió nem kap bevonatot. 


http://www.greenkitchenstories.com/ 










Nincsenek megjegyzések: