****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. november 16., kedd

Szaloncukor házilag (Karácsony 2010) / Home made Christmas fondant (Christmas 2010)






A mai nappal elindul a 2010-es karácsonyi tippek, ötletek, dekorok itt  a Hungarian Provence blogon. Mától kezdve minden nap jelentkezem ezen témával kapcsolatosan is.

Remélem sokan találnak majd kedvükre valót. Ha tetszik, akkor küldd tovább ismerősöknek vagy oszd meg a Facebookon.

Készüljünk együtt az idei karácsonyra is.

Ti is küldhettek tippeket és dekor ötleteket emailben ,de csak ami saját. A legjobbak bemutatásra kerülnek itt a blogon.


*******


Szaloncukor házilag Dolce Vitától






Hozzávalók: fél kg cukor, 1,5 dl víz, 10 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os), 5 dkg vaj, 10 dkg nagyon apróra vágott mazsola, 20 dkg darált dió, 10 dkg darált keksz, 1 narancs héja



1. A cukrot forraljuk a vízzel kb. 10 percig. Akkor jó ha kicsepegtetve már nem terül el. Hűtsük kicsit meg, ekkor kezd kifehéredni, időnként keverjünk rajta egyet. Mikor más jó sűrű, keverjük hozzá a csokit és a vajat.

2. Hagyjuk száradni (én másnapig hagytam), öntsük hozzá a diót, a mazsolát, a kekszet, a narancshéjat és gyúrjuk össze. A kókuszgolyónál keményebb massza legyen


3. Formázzunk szaloncukrokat, majd kakaóba hempergessük meg őket és csomagoljuk be szép papírba.
 
 
 
 
 
Neked is van egy jó szaloncukor recepted, esetleg tipped, hogy melyik márkát érdemes megvenni? Írd meg.

Nincsenek megjegyzések: