****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. november 3., szerda

Francia csók egy békának? / A french kiss unto a frog?


Provence örök mekkája a filmeknek is. Az amerikai rendezők is szeretnek itt forgatni. Most sincs ez másképp. Filmet fognak forgatni Provenceban.



 

A Rendez Vous films  jövő évben kezdi neki a filmnek, melynek címe Kiss the frog (Csókold meg a békát?) lesz. A történet szerint egy amerikai üzletasszony beleszeret egy francia farmerbe. A film nagy része egy kis dél-franciaországi faluban fog játszódni, valós forgatási helyszíneken. Hogy melyik falu lesz az? Hát ez az.

A stáb most falut keres, hisz jön a  tél, van rá idejük, ugyanis a tavasz és a mezőgazdasági termelés még messze van. Az író és rendező Kevin Dole szerint: "ez az én szerelmes levelem Franciaországnak " , így jellemezte a készülő filmet. Kevin imádja Provencet, sokszor járt is már ott.

Ezért is hirdettek meg egy kisebb versenyt ill. nevezési lehetőséget a provencei falvaknak, hogy megtalálják a legjobbat a filmhez. Van kitétel is.

Az ideális falu történelemben gazdag, picike, öreg, közepén egy piaccal és nem feltétlenül kell felújítottnak lennie. Egy helyi fesztivált is szeretnének lekamerázni, szóval az is szükséges.  Az a falu lesz a befutó ahol a termelés hasznára válhat a közösségnek is. Tehát nem arról van szó, hogy jön egy amerikai nagy stáb, leigázza a falut, beköltözik, forgat és eltűnik. Hanem munkát akarnak adni az ott lakóknak, főleg a termelési és mezőgazdasági jeleneteknél. Továbbá anyagilag is jól járna a leendő falu egy-két szempontból.

Szükséges még a falu jó úthálózata, a stáb kb 100 fős lesz (sok busz és autó fog majd érkezni). A faluba vagy környékén lehetőség legyen a sok ember elszállásolására.

2011.jan.1-ig lehet pályázni, hogy melyik francia kis falu legyen egy következő híres provencei film helyszín. A forgatások tavasszal kezdődnek majd.



Én végig fogom követni a forgatást is, sajnos nem élőben. És többször beszámolok majd róla, ha új hír bukkan fel a filmmel kapcsolatban is.


Addig is íme a film weboldala. http://www.kissthefrogmovie.com/




forrás




4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Én ajánlanám Gordes-t, emlékeim szerint megfelelne a feltételeknek! :-)

SDAnita írta...

Ez zseniális ! Nem lehet elmenni statisztának, mondjuk parasztasszonynak ?:-) Még a rég elfeledett francia tudásom is előkapnám :-)

Krisztina írta...

Gordes nem is rossz.-)

Anita-) hogy Te mekkora alak vagy, imádlak-) nagyon jó amit írsz, majd megkérdem a rendezőt mert felvettem vele a kapcs-tot, és ez most komoly,

SDAnita írta...

OK, akkor eloketetem a nyelvkonyveket, hatha :-))))