****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. október 21., csütörtök

Kincsek egy poros,elhagyott, párizsi lakásból - valós történet / Treasures from a dusty, lonely Parisian flat- true story


Szeretnél látni egy olyan párizsi lakást, melyben egy  2.100.000 € festmény hevert érintetlenül 70 évig sok más kinccsel együtt? 



A sztori:
70 évig volt egy párizsi lakás érintetlen tele kincsekkel, régiségekkel, senki sem lakta, zár alatt is volt, a bérleti díjat viszont hűen fizette a tulajdonos hölgy. 

Hogy lehet ez?
Mrs De Florian a tulajdonos még a második világháború előtt hagyta el eme lakását és Dél-Franciaországba ment. De a lakásba sosem tért vissza. 

Az öreg hölgy a közelmúltban (idén 2010-ben) hunyt el  91 évesen, a szakértő emberek feladata pedig az volt, hogy készítsenek leltárt a nő holmiját és egyéb dolgait illetően. Ekkor derült fény a lakásra  közel a Trinité templomhoz a  párizsi Pigalle negyed és az Opera környékén.



Mi volt a lakásban még?

Szakértők szerint, amikor először beléptek az érintetlen, pókhálós, zsúfolt lakásba olyan érzésük volt, mint amikor Csipkerózsika felfedez egy ősi várat, ahol megállt az idő."Öregség és  por szag terjengett," mondta Olivier Choppin-Janvry, aki a felfedezést végezte. A lakás jellemzői: nagy fa mennyezet, régi, fából készült tűzhely és kő mosogató a konyhában.
Láttak még  gyönyörű fésülködő asztalt, egy plüss struccot  és egy Mickey Mouse játékot is, milyen érdekes. De igazán akkor hagyott ki Oliver szíve egy ütemet, mikor meglátott egy lenyűgöző portrét, amin egy nő volt rózsaszín muszlin estélyi ruhában. Ez volt  a festmény. A legdrágább kincs ami előkerült egy XIX sz.-i Giovanni Boldini darab.

 
 


Egy ősi szerelem

Kiderült, hogy a művész egykori múzsája Marthe de Florian színésznő  volt (a most meghalt hölgy pedig Marthe unokája volt). Számos régi szerelmes levelet is találtak, mivel a színésznőnek számos rajongója volt (pl. a 72. francia miniszterelnök George Clemenceau és Boldini is). A levelek szép szalaggal voltak átösszekötve.




( Én imádom az ilyen sztorikat, főleg azért mert valós a története. Remek film alap lenne. - Krisztina)





7 megjegyzés:

SDAnita írta...

Ez tenyleg oriasi !

Krisztina írta...

tudtam hogy tetszeni fog Nektek

3Gracia írta...

Hú, elképzeltem, hogy mit érezhettek, amikor beléptek a lakásba...
Még a képekről is átüt az a hangulat, ami ott él, még így is lakatlanul.

Reni írta...

Fantasztikus! Ezek a képek... gyönyörű!

j írta...

Ez igazan érdekes és ritka történet.

Unknown írta...

Ezekután mostmár én is felmegyek a padlásra, körbenézek már mi vann fenn...hátha...piszokjó helyszín...korhű ruhában mint fotóműterem...ááááá!!

Krisztina írta...

de jó is lenne, igaz Tamás? Te lepődnél meg a legjobban ...