****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. szeptember 29., szerda

A mackód örökre a barátod - JÁTÉK és interjú



A játékok terén mindenki érintett valamilyen formában. Ha van gyereke azért, ha nincs, akkor pedig volt gyerek ... úgyebár. De a jelen és múlt mindegy, ha egy mackóról beszélünk. Következzen most egy gazdára váró rusztikus maci a Játékvárosból ...


(A játék kérdését az interjú közben találjátok meg, a feltételeket pedig a végén.)




- Honnan jött az ötlet, hogy az üzlet neve Játékváros legyen, kérdezem Zsuzsannát a bolt tulajdonosát?

Játékváros a játékok birodalama… a szlogenünk már önmagában is elárul valamicskét az üzletünkről. Az elnevezés azt mutatja, hogy annyi játék van a Játékvárosban amennyi polgára egy városnak. Innen a játékváros elnevezésének ötlete. Ez egy hirtelen ötlet volt!



- Önnek kiskorában mi volt a kedvenc játéka és miért?

Mackó,mackó és mackó.

 
- A játékokterén is van gondolom trend vagy kedvenc. Most mi a slágertermék és mi várható?

Slágertermék mindig van és ugye más a fiúknál és a lányoknál is.

Jelenlegi kedvenc játék a fiúknak a Bakugan és a Gormiti figurák, amik gyüjthetők. Nagy újdonság a Lego társasjáték, ami akár karácsonyra is kiváló ajándék. Lányoknak Sylvanian familie kis állatkái, Barbie baba az örök kedvenc és minden, ami a TV-ben reklámozott termék.
Különleges, egyedi valamint kézi készítésű RUSS plüsseink a szerethető állatok kategóriába tartoznak, amit nem lehet ott hagyni az üzletben, szinte szól hozzád „vigyél haza”.

Szeretik, a szülők és gyerekek egyaránt a készségfejlesztő játékainkat is, ami minden korosztály számára megtalálható. Fajátékainkat főként a természetes alapanyagból készült játékok kedvelői keresik.


 



- Milyen a bolt látogatottsága? Mit kell tudni a üzletről?

Játékváros Kaposvár hangulatos sétáló utcájának szívében, a Fő u 27. szám alatt található. Üzletünk 1992-óta működik Kaposváron, de tevékenységünket nem mindig a sétáló utcában folytattuk. 1998 nyarán költöztünk a sétáló utcára az úgynevezett ANKER házba, míg a mostani helyünkön 2004 óta találhatnak meg bennünket.
Játéküzletünket úgy alakítottuk ki, hogy a szülök akár babakocsival is körbe sétálva tudjanak a gyerekek minden korosztálya számára minőségi játékot vásárolni. Külön szeretném kiemelni az üzlet belső kialakítását, festését ami Kaposvár jellegzetesebb éplületeink homlakzatait hűen ábrázolja. A szülő és a gyerek tehát nem csak a játékok sokasága között, hanem Kaposvár utcáján is sétál…




- Van-e kedvenc boltbéli eset vagy történés amit szívesen elevenít fel?

Szécsi Zoltán a magyar vízilabda válogatott kapusához fűződik ez a történet. Egy olyan játékot szeretett volna vásárolni a lányának ami az országban egy hiánytermék volt. De nálunk megtalálta. Híre ment a városban, hogy érkezik és a rajongó tábora, valamint a helyi médiák várták a Játékvárosban. Annyira boldog volt, hogy nálunk megtalálta a lánya „karácsonyi ajándékát”, hogy szívesen állta a fényképezkedő lányok hadát.

- Ha jól tudom az üzletben van egy játékmúzeum is. Mesélne nekünk erről kedves Zsuzsanna.
Üzletünkben van egy Játékmúzeum ahol megállt az idő, mert a múzeum egy polgári lakás egyik szobáját eleveníti fel ahol a gyerekek éppen a szülőkkel játszottak és előhagyták a játékaikat. A múzeummal egy életérzést szeretnénk átadni a látogatóknak, ahol megállhatnak egy pillanatra a rohanó világban és visszagondolhatnak a felhőtlen gyerekkorukra. A múzeum egy régi vágyunk volt, mert szeretjük és gyűjtjük is a régi korok játékait.





- Amikor egy-egy régi játék kerül a gyűjteménybe ill. a múzeumba, az mindig nagy öröm. Van olyan konkrét játék ami hiányzik a gyűjteményből? És melyik a kedvenc?

A kedvenc egy öreg barátnőm (78 éves) ajándéka, egy 1890-ből való, fából készült, összecsukható sport babakocsi. Ami hiányzik az egy eredeti és régi, jó állapotú porcelánbaba.


- Egy boltnál mindig egy lépéssel előre kell járni. Milyen jövőbeli terveik vannak?

A továbblépést mindenképpen a technika és a fejlődés határozta meg, webáruházunkat szeretnénk fejleszteni.




- Kérem meséljen kicsit a nyereményről.

Russ Teddy mackó. Egy nagyon híres amerikai cég kézi készítésű rusztikus hatású, selyemtapintású, négerbarna, gombszemű, szeretnivaló cukorfalat mackó. Mind felnőttként és gyerekként is kedves mackó.




Íme a játék kérdés. Írj három híres mackót. És itt a leghíresebbet Micimackót én el is sütöm, szóval azt már nem ér mondani/írni. (További játék részletek az interjú alján.)


 
- Zsuzsanna, tudom, hogy olvasója a blognak és szereti is. Köszönöm, hogy olvassa. Mit üzenne az olvasóknak?

Gratulálok, hogy ilyen színvonalas blogot csináltál. Ez egy olyan műfaj, ahol fontos a kitartás a folyamatos és hangulatos bejegyzések készítéséhez. Csak így tovább! Az olvasóknak pedig kellemes kikapcsolódást a blogolvasáshoz és sokszor látogassanak vissza.


Köszönöm szépen Zsuzsanna.  Kívánok Önöknek és a boltnak is további sok sikert.

-----------------------------------
 
 
JÁTÉK
 
 
1. Légy a  facebookon a Hungarian Provence oldal ismerőse.
 
2. Küldd el emailben a helyes választ a neveddel. A tárgyhoz írd oda, hogy játék. 
 
3. A játék  október 7.  de. 10:00 órakor zárul.
 
4. Nyereményt csak magyarországi címre tudunk postázni.
 
5. Dupla az esély, ha valaki Te rád hivatkozva lesz a Hungarian Provence ismerőse a facebookon.
 
 
 
 

6 megjegyzés:

3Gracia írta...

Kriszta, hihetetlen, hogy mindennap egy új interjúval jelentkezel!!! Elkényeztetsz minket, nagyon pörögsz, gratulálok!

Kriszta írta...

Mikor lesz már október 7? Olyan türelmetlen vagyok!! Na, és már várom a következő bejegyzést is :-).

Krisztina írta...

köszi, köszi, én mindig pörgök, hisz aki rendszeresen látogat az tudja-)) szeretek kényeztetni és már most is a köv. bejegyzésen, interjún töröm a fejem-)

Krisztaaaa!-) elhiszem-) köv. bejegyzés hamarosan-))

puszi

SDAnita írta...

Kepzeld nekem is megvan az elso mackom es a ferjemnek is. Gergo fiam agyaban is mindig ott az ove, es mindenhova jon velunk, ha nem alszunk otthon. Ja, es Nyinyi a neve. :-) Amikor meg nem tudott beszelni igy nevezte el. Anna lanyomnak meg festo-mackoja van. Mi mas ?:-)
Ja, ez a gyonyoruseg meg persze kellene a kollekciohoz (kb.50 drabos), ugyhogy bejelentkeztem erte. :-)

Krisztina írta...

ó ez a macis téma látom elég jól megérintett sok embert, szuper-)

ezek olyan jó dolgok nem amikor van egy öreg macid vagy tárgyad vagy játékod ...

Névtelen írta...

love it.