****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. július 22., csütörtök

Dél-dunántúli Provence - riport a blogról / Blog report


Fertőző provence-i életérzés indult a Dél-dunántúlról. Legalább is így látja Krisztina, akit már 2005-ben hatalmába kerített a levendula illat, a vidéki stílus, és a harmonika szó. Tavaly blogot indított, hogy nekünk, magyaroknak is megmutassa: lehet vidéken is stílusos az ember.

Szerző: Kovács Dorián 2010. 07. 21.

Magyar-Vidék.hu: Hogyan született a blog, mi a története?
Hungarian Provence: A Hungarian Provence blog épp egy éve született július 17-én. Tavaly év eleje óta kezdtem elmélyedni a blogokban, főleg gasztro témában. Aztán jött az ötlet -mivel én mindig is szervezkedő típus voltam- indítok én is egy blogot. A témát nem volt nehéz meghatározni. 2006-ban kezdtünk el építkezni, és azóta kísértem figyelemmel a külföldi honlapokat és újságokat a country stílus témájában. A házunk is így épült, ilyen stílusban. A téma, a kedv adott volt.
*
MV: Mi volt a legérdekesebb történet, amit annak köszönhetsz, hogy a blogot vezeted?
HP: Szerintem, ha valaki csinál valamit az életben, legyen az hobbi (is), azt komolyan kell venni, persze bizonyos határokon belül. Én így vagyok a blogolással (is). Vagy komolyan, vagy sehogy. A bejegyzésekhez állandóan kutatni kell, helyezkedni és kapcsolatokat teremteni. Na ehhez sok energia kell. A Veranda újsággal való kapcsolatomat tudnám itt megemlíteni. Szoktam cikkeket írni az újságba. Ez nagy érdem saját magamnak. Illetve ami érdekel, arról interjút készítek.
*

4 megjegyzés:

3Gracia írta...

Gratulálok az interjúhoz, Kriszta! Tényleg fertőz a blog, tanúsíthatom! Mindig is vonzott a country stílus, de igazán a blogod olvasása közben kezdett letisztulni, hogy valójában mik azok az elemek, amelyekkel ilyen romantikus, country hatást el lehet érni. Tudom, még tartozom a levendulás fürdőszobám képeivel (nem felejtettem el), de már a country konyhámon töröm közben a fejem, ami egy hónapon belül el is készül, rusztikus sütővel,stb... a függönyt már meg is rendeltem tegnap... : )

Krisztina írta...

Szia Gracia! köszi-)

hű igen a fürdő kép...-) még adós vagy, mesélj milyen lesz a konyha pontosan? vagy majd inkább képekben mutatod meg? kiváncsi vagyok,

a blogról mi adott pl a konyhához inspirációt?

3Gracia írta...

Nagyon tetszik az erős kontraszt a sötétbarna és a fehér között. A konyhaszekrény alapja dísztéglával van felrakva (ezt már 10 éve csináltuk), a szintén 10 éve meglévő tömör tölgyfa ajtókkal.Mivel ez adott volt, hófehér konyhám már nem lesz, de úgy láttam a blogodban képek alapján, hogy a fehér és a sötét fa színe nagyon jól harmonizál együtt, így most ez alapján próbálom kialakítani az egész milliőt. Gyönyörű anyagot találtam, ebből a konyhaszekrény egy részére is kerül függöny, valamint a konyhaablakba is természetesen, de egy terítő és futó is jut belőle az asztalra. Szerintem augusztus vége felé már képeket is tudok küldeni... : )

Krisztina írta...

nálunk is tégla lett volna eredetileg a konyha alap, aztán mégsem,

jól hangzik amiket írsz,ha kész lesz várjuk a képeket, igen a barna és fehér örökké megy egymáshoz, egy szép anyaggal pedig absz. fel lehet dobni egy konyhát is, igaz nem szokványos a konyhában a textil, de ez egy másik stílus