****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. június 18., péntek

Veranda, terasz, kinlét dekor II. -sk / Outdoor decor II. -home made

Anita férjével és két gyermekével él egy kis faluban a nagyváros zajától távol. Jó barátnőm, és tudom, hogy mindig valami szépet igyekszik kreálni az otthonukban. Ízlése kiváló, ötletei zseniálisak. Most sem volt ez másképp, amikor az idei jó idő szezonra egy rusztikusan countrys stílust varázsolt a verandájukra.
Szóval íme egy hazai példa. És íme Anita sorai, érzései a képeiről.
Anita drága! Köszönöm, hogy elküldted a képeket és, hogy írás lett belőle.



GYERTEK BE! A kerítésoszlopon pedig egy régi kolomp kapott helyet a kovácsolt szegen. Ez helyettesíti az elektromos csengőt.








A terasz padozata gesztenyefábol keszült. Sajnos az eső megviseli, de némi csiszolás és újrafestéssel ez is felújítható néhány évenként.
Jelenleg leginkább a gyerekek es a két beagle-nk felségterülete. A fölé ácsolt pergolára tavaly már felkapaszkodott egyik kedvenc futórózsank, illetve nyárra rendre felkerül az általam varrt árnyekoló vászon is. Ennek hangulatát egy horvátországi nyaralás ihlette. Így lehet, hogy az öreg vizespad színe is az Adria vizét idézi. A falat pedig egy régi - szigorúan erdeti állapotában hagyott, polcocska, es két sibeniki ihletesű deszka-hal dísziti. Ez útóbbiakat magunk keszítettük leánykámmal. Jó szórakozás volt ! Az Ő munkája a keleti ablak felett latható kerámia-maszk is.
Szóval, a teraszon nappal vagy este üldogélve, hallgatva a madarakat, vagy a kis falunk csendjét, szimatolva a kert illatait, es közben a saját mentánkkal kevert könnyű nyári koktélt iszogatva nem megy nehezen a lazítas :-))))



A faburkolat tavaly nyáron került a ház falára, nem annyira funkciós, inkább hangulati elemként.
Egyenlőre a házhoz épített télikertre került fel, összekapcsolva a ház régebbi és
új szárnyát az újonan beépített bejárati ajtón át. Anyaga fenyő gerendapanel, melyet fűreszarú üzletekben bárhol megtalálunk. Felrakása nem igényel különösebb szakértelmet. Pár óra ráfordítással alapvetően változtathatjuk meg házunk hangulatát. A panelek nutolva vannak, így egymásba csusztathatók, a szokásos lamberiákhoz, hajópadlókhoz hasonlóan. Utána már csak rajtunk múlik mivel kezeljük a fa felületét. Mi Tikkurilla kültéri, matt lazurt használtunk. Ennek az anyagnak a természetessége közel áll hozzánk, engedi látni a fa eredeti szépséget.







Az esti képeken az öreg petróleum lámpa fénye adja a terasz hangulatát, amit kisfiam kéresére üzemeltünk be. Egy kis színes, illatos lámpaolaj es kész is a varázslat. Bár ez a képeken nem látszik - a kínai lonc illata lengte be az esti levegőt a hatsó kert felől. A keleti ablakon át a télikertben levő akvárium fénye szolgál hattérvilágítasul.



Kinek, hogy tetszik?
(A képek Anita tulajdonai. Másolni tilos!)






11 megjegyzés:

Passione Helena írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Passione Helena írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Passione Helena írta...

Nem elég látni, mi van benne. De tudom, hogy megy a tornácra, ami úgy néz ki nagyon szép. Otthonos a gyönyörű muskátlik cserepes.

Úgy néz ki, mint tudod ülni éjjel .. Holland nem hallja? Elég üdítő képest más években. Hogy a hamufelhő van?

Élvezze a szép idő és szép terasz!

Jó hétvégét,
Szeretettel, Helen

Remélem, a fordítás jó.

Lívia írta...

Nagyon szép és hangulatos. Tetszik:)

Krisztina írta...

szia Helena,

kicsit nehézkes megérteni amit írsz biztosan google fordítót használtál, sebaj,

de örülünk hogy tetszenek a képek, remélem Anita is olvassa,

köszi hogy írtál,

Krisztina írta...

én is odavagyok érte-)

medolin írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
juditsd írta...

hangulatos, izleses, nem "nepiesch"-kedo. Tetszik. :)

Kukla Edina írta...

Én magyarul írok, nagyon hangulatos kis ház! Gratulálok a tulajdonosoknak. :-)

SDAnita írta...

Köszi mindenkinek, aki itt megjegyzést hagyott a kis házacskánkkal kapcsolatban. Talán egyszer majd megmutatom a belsejét is :-) Ha valakit érdekel :-)

Krisztina írta...

Anita kicsit rossz passzban van-), de nem tart sokáig sztem-) én már láttam belülről az is nagyon ízléses,

puszi Anitám