****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. január 4., hétfő

Profi antikolás - Gabi megmutatja / Perfect antique technique - Gabi shows it



A képek Gabi saját képei! Így az Ő tulajdonát képezi!



Gabi küldte még ezeket a képeket decemberben. Meg kell hagyni nagyon ügyes, sőt ... mit ügyes, profi! Elképzelem, hogy az otthona többi része is elképesztően meseszép.Ő is szereti a country és a rusztikus stílust.


A levélben ezt írta még:



"Kedves Krisztina!
Elküldöm mégegyszer a szürke kásztli képét és leírom hogyan szoktam én antikolni!Nem biztos,hogy ez az igazi módszer de nekem bevált!
A nagy szekrényt először portalanítottam és kitisztítottam.Majd lecsiszoltam és fatapasszal bekentem azokat a részeket ahol volt valamilyen sérülés a szekrényen.Amikor megszáradt a fatapasz csiszológéppel jól megcsiszoltam,hgy selymes felületet kapjak.Ezután lefestettem fehér alapozó festékkel (egy szivacs henger segítségével),ez azért jó mert szépen fed és matt színű.Száradás után következett az antikolás.Ez nagyon egyszerű: szürke olajfestéket felhigítottam jó hígra(mint a víz),egy széles ecsettel bekentem a felületet nem kell nagyon csak úgy tessék-lássék módjára majd egy öreg pamutpólóval visszatöröltema festéket.Ezt addig ismételtem ameddig olyan nem lett ami nekem tetszik.Szerintem az antikolás része szubijektív mert mindenkinek más tetszik.Szerintem erre nincs szabály mindenkinek ki kell tapasztalni mi a jó.Én sok bútort néztem az interneten és próbáltam valami hasonlót alkotni.Az utolsó fázisként 80-100-as csizsolópapírral lecsiszoltam az éleket.
A szürke kredenc(kásztli a dédim nevezte így) pedig csiszolás portalanítás után jól felhigított olajfesték réteget kapott 2x szivacs hengerrel,majd pedig jól átcsiszoltam azért olyan öreges a festése.
Több fajta technika létezik van olyan amikor a fát befestjük egy sötét árnyalattal,amikor megszáradt akkor egy világos színnel bekenjük és amikor már majdnem teljesen megszáradt (egy kicsit ragad a kezünkhöz de nem lesz festkes a kezünk ha hozzá érünk)akkor csiszolópapírral(80-100)megcsiszoljuk.Ez olyan mintha a sötét és a világos festék összefolyna.Képkeretre kisebb fatárgyakra ez agyon jó!
Jó kísérletezgetést!
Üdv:Gabi"

-------------------

Gabi, köszi még egyszer, hogy
megosztottad ezt velünk.





4 megjegyzés:

Monika írta...

Ez igen!!!!!!Köszi a megosztást!
mindig szembejut,hogy én még tartozom a képekkel.Jobb későn,mint soha.:)

Krisztina írta...

én is örülök Gabi intelmeinek-)

ne aggódj sokan tartoznak még-) pl. Sd Anita, úgye csajszi?-) sebaj ahogy Mammka is írta, jobb későn mint soha,

én türelmes vok, áááááááááá-)

Nina írta...

Én eddig másképp csináltam, e ez ígéretesnek hangzik, köszönöm Neked is és Gabinak is!

Krisztina írta...

szívesen-)