****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2009. december 27., vasárnap

Karácsony után / After Xmas


A karácsonyfánk.


Flóra pihenő. Pécs, Mecsek.




A kilátás a Mecsekről.



Flóra pihenő. Pécs, Mecsek.



Szintén a kilátás, de ez a bányára néz.




1 db keresztlány gyerek, Laura. Már 9 hónapos.



2009 karácsonya is elmúlt. Szokás szerint szép volt. Mindig van ami széppé teszi. Most úgye két ünnep között van, ahogy mi magyarok hívjuk, pár nap és szilveszter aztán újév. Izgalmas napok szerintem ezek is.


Szenteste napja kettesben telt és jól. Délelőtt halászlét készítettünk meg rántott pontyot. Délután fát díszítettünk. A díszek mind természetesek: szárított alma, narancs, citrus, fahéj, szalma díszek, mogyoró stb...

Aztán 25-én mentünk Pécsre az ottani rokonokkal karácsonyolni. Étteremben voltunk a Mediterránban fent a Mecseken. Svédasztal rendszer volt aznap. Hát nem voltam elájulva tőlük, na mindegy. Utána sétáltunk egyet a Flóra kilátónál sógorékkal. Sikerült aznap délután Laurával, a keresztlányommal is sokat-sokat játszani. Hisz nem látom őt minden nap.

26-án pedig idehaza egy helyi étteremben ebédeltünk a szüleimmel. Nálunk azért van ez a sok étterem mert évekig vki állt a konyhában egy fél nap az ünnepek alatt, és csak főzött, főzött. Na, hogy ez ne így legyen, ezért van karácsonykor ez a luxus.-)

A két ünnep között sem fogok unatkozni. Ami vár rám: nagytakarítás, színház, a barátnőim és pihenés. Szilveszterkor nem megyünk sehova. Itthon leszünk.

Ja az új Dan Brown könyv kiolvasva. Nagyon jó volt. Fordulatos és a többi, ami még az íróra jellemző.







Nincsenek megjegyzések: