Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
1 cs. Füstli virsli
mustár és/vagy ketchup
kb. 10 dkg trapista sajt
kevés liszt a nyújtáshoz
1 tojás a kenéshez
szezámmag
A leveles tésztát, ha mélyhűtött
kiolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és akkora téglalapra
vágjuk, mint a virsliket és a sajtot. Ügyeljünk arra, hogy fél-fél cm maradjon
a peremén, hogy a feltekerés után ne lógjon ki a virsli és a sajt ne folyjon
ki.
A téglalapokat megkenjük
mustárral és /vagy ketchuppal, beletesszük a virslit és a sajtot és
feltekerjük. Végeit aláhajtjuk (ezért kell a fél-fél cm). Sütőpapíros tepsibe tesszük őket nem túl
szorosan egymáshoz. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a falatkák tetejét
és megszórjuk szezámmaggal.
180-200 °C sütőben kb. 20 perc
alatt aranybarnára sül.
Remek vendégváró, de kuckózós
estékre is kiváló.
Jó étvágyat!
fotó: én
2 megjegyzés:
Kedves Krisztina! Nagyon jó a recept, elkészítettem ma, és finom második fogásnak bizonyult a sütőtök leves után. Köszönöm! Kellemes hosszú hétvégét kívánok! Üdvözlettel, Irén
Kedves Irén.
Nagyon örülök. A sütőtök leves nekem is kedvencem.
Pihenős hétvégét.
Megjegyzés küldése