****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. október 17., szerda

Virslis falatok leveles tésztában - recept









Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta
1 cs. Füstli virsli
mustár és/vagy ketchup
kb. 10 dkg trapista sajt
kevés liszt a nyújtáshoz
1 tojás a kenéshez
szezámmag

A leveles tésztát, ha mélyhűtött kiolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és akkora téglalapra vágjuk, mint a virsliket és a sajtot. Ügyeljünk arra, hogy fél-fél cm maradjon a peremén, hogy a feltekerés után ne lógjon ki a virsli és a sajt ne folyjon ki. 

A téglalapokat megkenjük mustárral és /vagy ketchuppal, beletesszük a virslit és a sajtot és feltekerjük. Végeit aláhajtjuk (ezért kell a fél-fél cm).  Sütőpapíros tepsibe tesszük őket nem túl szorosan egymáshoz. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a falatkák tetejét és megszórjuk szezámmaggal. 

180-200 °C sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sül. 

Remek vendégváró, de kuckózós estékre is kiváló. 


Jó étvágyat!



fotó: én



2 megjegyzés:

Ircsi írta...

Kedves Krisztina! Nagyon jó a recept, elkészítettem ma, és finom második fogásnak bizonyult a sütőtök leves után. Köszönöm! Kellemes hosszú hétvégét kívánok! Üdvözlettel, Irén

Krisztina írta...

Kedves Irén.

Nagyon örülök. A sütőtök leves nekem is kedvencem.

Pihenős hétvégét.