****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. augusztus 26., péntek

Párizsi mesék avagy Párizs megér egy mesét




A szerelem városa (is), sokan szeretik-sokan nem. Remek fotók Párizsról jó-és rossz időben, télen-nyáron.

Én magam is jártam itt párszor, de a mai napig elbűvöl a város. Hangulata van. Igaz, hogy a franciák elég hűvösek nem úgy, mint provencei emberek, de engem ez nem érdekel.

Szóval Párizs, Párizs, Párizs szeretlek .....


Kíváncsi vagyok a Te véleményedre is. Várom a kommenteket.





























11 megjegyzés:

Borbély Anita írta...

Nem voltam még, de egyszer biztosan elmegyek. Először Provence, majd csak utána. :)

Emma írta...

Én tavaly jártam először Párizsban, és menthetetlenül beleszerettem... Egyszerűen úgy éreztem, hogy ez az én városom és jó helyen vagyok. Úgyhogy most az tervem, hogy megpályázok egy ösztöndíjat és ha minden sikerül egy szemesztert kint töltök. :)

Névtelen írta...

Fantasztikus hely, tele van lehetőséggel, színes, szinte minden saroknak története van. Viszont a Sajna jelentéktelenebb a városban mint Budapesten a Duna. Biztos azért mert megszoktam itthon a jó széles Dunát, ott meg ehhez képest keskeny a Sajna.

Beáta írta...

Részemről voltam diákként, hátizsákosan. Egyszer elég volt, talán még férjemet viszem el, annak megint más hangulata lesz. De gyerekeimmel nem mennék (2 kicsi) nekik inkább a toszkán életérzés való :). Jól is érezték magukat idén nyáron.

Névtelen írta...

A franciákra egyáltalán nem lehet ráhúzni a hűvös jelzőt, mellesleg Provence is Franciaországban van és aki valaha járt már ott, tudja, hogy a provence-i, és a vidéki emberek között is van ilyen is, olyan is...

éva írta...

A képekről rögtön Firenze ugrott be a háztetökről,még nem voltam Párizsba de elfogok menni amikor eljön a kerek évfordulóm:)

Névtelen írta...

Szörnyű közhelyek:párizsi háztetők,stb,stb,Provence csak a jó píárja miatt annyira stílusos.Ez a stílusosság nagyon erőltettett,inkább egyszer utazz el mondjuk Rigába, Lettország fővárosába.A skandináv és a jó orosz stílus keveredése csodát tett.Csak meg kellene nézni, elutazni, érezni az illatokat,nézni a színeket, és nem utolsó sorban az ízek....nos különleges, érdekes,nekünk ismeretlen de rendkívül ízletes és ízléses világ:aki teheti, menjen el,nem fog csalódni és le a buta előítéletekkel!!!szeretem Párizst,de.....vannak sokkal de sokkal szebb és értékesebb helyek is.Erre, mifelénk, majdnem...de csak majdnem a mi világunk.Észak-kelet-közép EURÓPA is és főleg mi vagyunk,Varsó,Tallin,Szentpétervár....gyertek nézzetek és lássatok csodákat.nincs bajom Povence-al, de mi van a Balaton-felvidékkel, miért hasonlítjuk mindig Provence-hez, miért kell hasonlítani??????

Névtelen írta...

Rigában olyan sirályos, bulgakovos háztetőket találtok, hogy csak na.
A lépcsőházak, a házak arról mesélnek, amiket csak könyvekben olvashattatok, ha egyáltalán/már bocs'/olvastatok.Elég már abból, hogy mindig a divatos sztereotípiákat szeressük, vannak csodás helyek, amiket méltatlanul hanyagol a divatot majmoló világ.Van /vannak Magyarországon olyan hely/helyek, amik fölülmúlják Provence és Toscana hangulatát de még mindig ott tartunk, hogy csak hasonlítunk.MIÉRT kell hasonlítani,miért kell nekünk Provence, Toscana, amikor nekünk is vannak ezekhez fogható tájaink, színeink, stílusaink,amik nem franciák?Nem vagyok magyarkodó,ahogy régen mondták, de elég már ebből az ájult imádatból.Ami itt,körülöttünk van és létezik van annyira jó és értékes, mint a ránk erőltetett úm.provanszi stlus.Vagy nincs igazam?

Névtelen írta...

És a legjobb példa erre ennek a blognak a szerzője,aki itthon és nálunk talál olyan helyeket és vidékeket,ahol a stílusát,szemléletét és elveit meg tudja mutatni,igaz ehhez sok-sok szervezés és energia kell, de NAGYON becsüljük és szeretjük érte, ha nem is tudunk elmenni, mert "messze" vagyunk.A messze annyit jelent, hogy dolgozunk, hogy nem érünk rá, hogy ....stb,stb, de mindig olvassuk a blogját, nagyon szeretjük, színes, érdekes,változatos, izgalmas...mit mondjak még,nagggyyyon kíváncsiak vagyunk minden "megszólalására", mert érték, különlegesség, szín, illat és varázslat, amit nekünk nyújt.Igen, amit előbb írtam ,hogy nálunk is vannak szép dolgok, igen, de ismertessen meg bennünket akár a francia kastélyokkal,akár egy tengerparti házzal, nos nem haragszunk érte, mert nem nálunk van, remélem egyszer itthon is talál több dolgot és olyan szemmel mutatja meg,mint mondjuk a "párizsi háztetőket".

Nóri írta...

Egyszer voltam, középiskolás diákként, Angliából hazafelé 1 napot Párizsban. Ömlött az eső, hideg volt, nem sok mindenre emlékszem, hogy hol jártunk, annyira fáztunk, hogy az sem érdekelt, hogy éppen Párizsban vagyunk - de a Pont Neuf-öt látni akartam mindenképp. Aztán a hideg elől a Pompidou központ könyvtárába húzódtunk be. Pilinszky Négysorosát megtaláltam franciául. A gyönyörű kovácsoltvas erkélyekre emlékszem még. Még visszamegyek...

CsacskaMacska írta...

Fantasztikus képek, legszívesebben most azonnal indulnék:-)