****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. május 26., csütörtök

Vendégségben az osztrákoknál 1 napig - képriport

Múlt héten ilyenkor éppen Ausztriában voltunk. Céges, egy éjszakás történet volt, ami mellett sok szép mindent láttunk (abban a kevés időben). Azt hiszem, sőt tudom, szeretem Ausztriát ... is.-)
Utban Mariazell felé.Buszból fotózni nem túl jó, de a kényszer nagy úr. Szép időnk volt, jó csapattal. Osztálykirándulás feelinget éreztem.  
Hegyen-völgyön át vitt útunk Mariazellbe.

Mariazell pompás és színes főtere.  A város az egyik legismertebb Mária kegy- és zarándokhely.Gyönyörű díszes épületek, a központban szuvenír shoppokkal.
Gótika és barokk övezi a Bazilikát.Vigyázat, a tetőn dolgoznak!Látogatás az Arzberger likőrmanufaktúrában, ahol a tulaj Walter várt minket.Sok fűszerből és gyógynövényből készül a likőr. Megmondom őszintén én nem rajongok érte. Inkább akkor más nedű. -)
A városka szépséges temetője (már amennyire szép lehet egy temető).

Szállásunk: Gasthof Pils. Családi vállalkozás. Nagy szobák, stílusos berendezés, kedves emberek. Finom ételek.Gabi tulaj gondozott fűszerkertje.Érdekesség a panzióból: egy faragott bútor, a család vadásztrófea gyűjteménye, ülés alatti érdekes pecsétes tégla megoldás, és az ajtófélfára írt megszentelt ház kódjai.-)A vacsora színhelye.
4 megjegyzés:

Marcsi írta...

Nagyon szép helyen jártatok, jók a fotók is. A fűszerkert számomra példaértékű, hasonlón fáradozom én is. Megnyugtató ez a táj...

Marcsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Wienermädel + Co írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Wienermädel + Co írta...

Das freut mich sehr , dass es dir so gut gefallen hat in Mariazell. Eine schöne Reportage gemacht!
Liebe Gruss aus dem Salzkammergut