****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. augusztus 25., szerda

Gabi egyedi hangulatú konyhája - s.k. / Gabi's unique atmosphere kitchen -d.i.y



Gabi, aki rendszeres olvasóm és egy jó fej 3 gyerekes anyuka, megígérte, ha készen lesznek konyhájuk átalakításával, megosztja velünk. Szavát megtartva, íme beszámolója na és a képek.

-
Gabi:


"Krisztina blogját nézegetve egy "HANGULAT" érintett meg, úgyhogy ezután a már amúgy is aktuálissá vált konyhafelújítást tele ötletekkel és lelkesedéssel kezdtük el, minden apró részletre ügyelve, hogy otthonos, hangulatos helyiséget teremtsünk.

De inkább kezdeném az elején...

Feladva a zajos, poros és szürke városi életet, 11 évvel ezelőtt új életet kezdtünk egy Pest megyei kis faluban. A régi kis házacskát már azóta alakítgatjuk, most már nagy ház lett belőle és gyerekzsivaly tölti ki.

De egy ház középpontja nem más, mint a konyha, úgyhogy erre nagy hangsúlyt fektettünk. Anno, mikor rátaláltunk  " A HÁZ"-ra, a régi kamrát (amely nem is volt közvetlenül a ház része) alakítottuk ki konyhának. Tulajdonképp ezért is vettük meg a házat, a kamra öreg tartógerendái miatt.
A konyhaszekrény nem lett más, mint téglalábazat, tölgyfa ajtókkal. Ezt a mostani felújításnál sem bántottuk, szerencsére ugyanolyan jó állapotban vannak, mint 11 évvel ezelőtt.

A cél egy francia, angol és magyar vidéki stílusokat ötvöző, kicsit modern parasztkonyha kialakítása volt.
Így a sárga színű falat hófehér váltotta fel, bontott tégla szegélyezi körben a konyhát, sőt az egyik büszkeségem a falba vájt polcom, amin a szakácskönyveimet tarthatom. Rusztikus sütőt építettünk be két téglafal közé, gerendát állítottunk be az egyik pulthoz, így keresztben egy polc is elfér, amin népi kerámiák díszelegnek. 

Próbáltunk erős kontrasztot kialakítani, mivel a tölgyfaajtók sötétbarnák, a sütő, a gránit mosogatómedence is fekete, így a fal, a polcok és sok kiegészítő színe fehér lett. Amikor ideköltöztünk, a padláson találtunk egy ökörjármot is, ez is a konyha ékessége.

Már megszülettek bennem a következő projektek ötletei is, de egyenlőre ezek még váratnak magukra, addig is csak ülök a konyhámban és csak gyönyörködöm és gyönyörködöm..."







Krisztina:

"Én úgy gondolom Gabiék konyhája tényleg egyedi lett. Letisztult, nem túl zsúfolt, kicsit countrys, kicsit magyaros. Tetszik a tégla és a fa ötvözete vagyis az s.k. munka. Ötletes a falba vájt polc és a konyhában lévő textil a takarás végett. Ettől is lesz hangulatos egy helyiség, ha mi magunk renováljuk vagy töltjük fel új tartalommal. Hisz így minden verejtékünk és ötletünk tuti benne van. A vidéki hangulat garantált. Örülök, hogy tudtatok a blogról ötleteket meríteni és azokat mertétek is használni. 
Gratulálok a konyhához!"


*************

AKI kedvet érez, küldjön beszámolókat, fotókat: átalakításról, vagy csak kedvenc vidéki tárgyáról, hangulatról, házáról.

provence@citromail.hu








4 megjegyzés:

3Gracia írta...

Köszönöm, hogy megosztottad a képeket, remélem, másoknak is tetszeni fog! : )

Monika írta...

A falba vájt polc valami csúcs!!!!!gyönyörű!Gratulálok!

Unknown írta...

minden csodaszép, így konyhakészítés előtt pont jól jött, mert az alapötlet egyezik, tégla és fa:)
köszi,

Krisztina írta...

Gabi látod másoknak is bejön-)

Betty! ha Tiétek is kész lesz azt is bemutatjuk itten-)tudtam én hogy tetszeni fog