Kulináris randevú
2014. április 19-én és 20-án Palkonyán, illetve Villányban
8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés = mini SVÉT!
2014-től új időszámítás kezdődik.
A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló évi egy nagyszabású
rendezvény mellett több kisebb esemény színesíti az évet mini SVÉT néven. Az
első ilyen rendezvényre 2014. április 19-20-án kerül sor. A Hú!SVÉT
fantázianevű kétnapos gasztroünnepnek ezúttal Palkonya és a vele szomszédos
Villány ad otthont.
Április 19: lassulj le Palkonyán!
- A
helyszínen 10 órától rövid sétával bejárható udvarházak és műemlék pincék
várják az érdeklődőket, ahol finom borok, kemencés és grill ételek, házi
sütemények kóstolhatók. A gyerekek kedvét kézműves programokkal, illetve
tanyasi állatsimogatóval keressük.
- Villányban
19 órakor kezdetét veszi a Hernyák-Gere gourmet borvacsora a Mandula Étterem és
Bor-Bárban. A borvidékeken átívelő, egész estés ízutazáson a Gere és a Hernyák
család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket. Asztalok korlátozott számban a
mandula@gere.hu címen foglalhatók.
Április 20.
vasárnap: végre Hú!SVÉT!
- Április
20-án délben indul az élet a mini SVÉT-nek helyszínt adó Mandula Étterem és
Bor-Bárban, ahol a résztvevő éttermek egy hatfogásos, tematikus Hú!Svéti
menüvel készülnek, melynek ára 6000 Ft, ez 12 órától 15 óráig fogyasztható. A
gördülékeny kiszolgálás érdekében a részvétel regisztrációhoz kötött
(husvet@svet.hu).
- Ezt
követően 15 és 18 óra között kötetlen sétakóstolásra van lehetőség, ahol
korlátozott adagok állnak a vendégek rendelkezésére. Aki nem a szűkített
választékból szemezgetne, annak érdemes a 12 és 15 óra közötti időpontra
regisztrálnia. Regisztráció a 15 és 18 óra közötti idősávra nem szükséges.
- Résztvevő
éttermek: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Hernyák
Birtok – Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, Walter Vendéglő – Perbál,
Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha – Palkonya,
Erhardt Étterem – Sopron.
- A
falatokhoz a zenét a III. GERE Jazz Fesztivál egyik emblematikus fellépője Joe
Fritz és zenekara, továbbá Pesti Zoli blues zenész szolgáltatja.
A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról
Több kiváló étterem
összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012
februárjában jött létre első „gasztrorandevú”, amely közel hozta egymáshoz a
„műértő” közönséget és az akkor még nyolc, ma már tizenhárom innovatív vidéki
konyhát vezető séfet. Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új
vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljon, illetve a magyar
gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves
éttermeket családias rendezvények keretén belül népszerűsítse.
Letölthető videók a korábbi eseményekről
Folyamatos hírek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése