A némethonból származó Stockbrot és az amerikai Hotdog
ötvözéséből született ételt nevezhetném boton sült forró kutyának is, de
ezzel bizonyára hamar kivívnám az állatvédők haragját – ha csak a címet
olvasnák el. De lehet, hogy ez lenne a hónap legjobb marketing-ötlete?!
A Rousseau-i mondat: vissza a természethez, talán soha nem volt olyan
aktuális, mint napjainkban. A gyorséttermek mű-világában, a
szintetikusan előállított ételimitációk korában a legjobb, amit
tehetünk: olykor visszavonulunk; a természet lágy ölén, a halkan ropogó
tűz mellett sütjük meg egyszerű étkeinket a nekünk kedvesek
társaságában. S ez többet jelent minden szónál.
Végre szabaduljunk ki a zöldbe, s ha eddig nem tettük volna, akkor
most lássunk neki a sütögetésnek. Szalonna helyett most legyen
botonhotdog, vagy boton sült forró kutya, ami mókának is nagyon jó, de
enni is nagyon finom: még „dog” nélkül is! Nálunk mindig nagy sikere
van, egyetlen hátránya az, hogy a sütéshez sustorgós parázs és kellő
türelem szükségeltetik – ez utóbbi a zsenge korúaknál általában
kevesebb, mint az étvágy, s ha a lángok felett forgatjuk a tésztát,
könnyen kokszos nyers tészta lesz a jutalom. Ahogy minden jóhoz, ehhez
is elengedhetetlen az IDŐ.
Boton sült kenyér
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, egy maréknyi friss zöldfűszer kedvünk szerint.
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, és tegyük egy jól záródó edénybe, amely legalább kétszer akkora, mint
a folytatást itt találod: http://konyha.tv/botonhotdog/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése