Kaldeneker György szintén nagy levendulakedvelő, ezért két oldalán is ír a Pózolj levendulával eseményről. Sőt még ad egy jó ötletet a pózoláshoz, mondjuk a kreatív kategóriában, használjatok levendulás fogásokat. Nem rossz, nem rossz ötlet. :-)
A mai posztomból nem hiányozhat a levendulás recept sem. Kettő is. :-)
Levendulás bárány-nyárs.
Hozzávalók négy személyre:
- 1 kg báránycomb
- 1 teáskanál szárított levendulavirág
- 1 csokor friss rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- só, darált feketebors és a folytatás itt: http://kaldeneker.hu/receptjeim/foetelek/127-levendulas-barany-nyars.html
Levendulás málnasaláta réteskosárban.
Réteslapokat vágjuk fel 12x12 centiméteres kockákra. Négy kockát
tegyünk egymás tetejére, majd ezzel béleljünk ki muffin sütőformákat.
Minden muffinformához 4 lapot használjunk. Előmelegített sütőben 130
fokon pár perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, vegyük ki a formából,
majd tegyük egy nagy tányérra. A folytatás pedig itt: http://kaldeneker.hu/receptjeim/desszertek/levendulas-malnasalata-reteskosarban.html
Még valami, György és bennem még egy közös van, Tihany iránti szeretet. Tudtátok, hogy Ő ott lesz a Levendulafesztiválon?
Az én kedvenc levendulás Kaldeneker termékeim: a levendulás linzer és a levendulás eperdzsem .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése