Ha ősz, akkor sütőtök, nem csak dekoráció terén, de a konyhában is. Amellett, hogy finom, számos vitaminban gazdag.
Ma Jessica osztja meg Veletek az ő sütis receptjét, amivel mindig sikert arat.
ÍME:
Hozzávalók:
2-3 szelet sütőtök (természetesen már megsütve)
kb. 20 dkg finomliszt (ha sűrű felöntöm egy pici tejjel, ha híg akkor teszek bele még lisztet)
10 dkg cukor
fél bögre margarin
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 fél evőkanál fahéj
1 egész tojás
1 pici só
A hozzávalókat géppel összekeverem, majd kör alakú sütőformába teszem. Vagy akinek van egy kis ideje meg kedve, szaggatóval kiszaggathatja és olyan lesz, mint a mézeskalács. Ízre nem is annyira tér el tőle.
200 fokon sütjük kb. 20 percig. Természetesen fogpiszkálóval érdemes megbizonyosodni, hogy teljesen megsült-e.
Tetejére pedig pirított tökmagot szórok.
Fotó és írás: Jessica/Le Domaine Du Canard
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése