Csanádi Imre: Alma
Érik az alma,
hajlik a gallya,
fűre hajlik, mint egy sátor,
sok édes almától.
Szedjük,
kapjuk,
habosra harapjuk, -
a többivel mi legyen?
holnapra
hagyjuk.
Piros alma
Piros alma, piros alma,
beteszlek a kosaramba,
megeszlek én, meg én téged,
adjál nekem egészséget!
forrás: http://www.derecskealma.hu/almas-versek.html
ENNI:
Karamellás alma faágon.
*
Alma chpis.
Az alma csumáját kivesszük, a gyümölcsöt felkarikázzuk, közben a sütőt előmelegítjük. Sütőpapírra rakjuk a szeleteket és megszórjuk cukorral és fahéjjal. Addig sütjük míg ropogós nem lesz (kb. 2 óra.)
*
DEKORÁLNI:
Almás gyertya.
*
Alma koszorú.
Drót kell, erre lehet felfűzni az almákat. Masnival vagy sima spárgával lehet még dekorálni.
*
Szárított alma koszorú.
Egy kör alakú erősebb kartonlapra ragasztjuk fel a szárított almakarikákat.
*
Könyves alma.
Fontos, hogy a könyv gerince meglegyen. Az tartja az egészet. Ha kivágtuk, akkor a széleit befestjük. Majd pár lapot összeragasztunk, és kört formázunk.
*
Fontos, hogy a könyv gerince meglegyen. Az tartja az egészet. Ha kivágtuk, akkor a széleit befestjük. Majd pár lapot összeragasztunk, és kört formázunk.
*
Van Neked is almás ötleted enni vagy dekorálni témában?
Küld be őket fotóval és a neveddel, így felkerülhet a blogra.
további források:
*
OLVASÓIM KÜLDTÉK:
Verona:
Drága Krisztinám,nagyon egyszerű almás ötletet küldök,mert ez volt a legegyszerűbb,leggyorsabb és szívből fakadt!A szegfűszeges annyira illatozott amíg tűzdeltem,hogy utána meg is ettem.
Verona, drága. Ez jó kis meglepi volt, köszönöm szépen. :-)
*
Nóri:
Almás poháralátétet készített.
Nóri, igazán szépek lettek. A színek is gyönyörűek.
2 megjegyzés:
Bellissime decorazioni. Adoro la mela libro!
Carmen
Mentovics Éva: Almaszedés
Már messziről mosolyog,
rám nevet a fáról.
Mintha csak azt suttogná:
szedjem le az ágról.
Karomon a kis kosár,
szaladok is menten,
hogy az érett, roppanós
almákat leszedjem.
Terebélyes fa alatt
lábujjhegyre állva
leszakajtom sorba mind,
s rakom a kosárba.
Megjegyzés küldése