****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. február 27., hétfő

Egy vidéki ruhamárka, avagy ismerd meg a régi korok romantikáját - Interjú és játék



A Terra Natura vidéki ruhamárka szerelem első látásra a hölgyeknek. Alkotójuk Mészáros Judit divattervező – stylist, aki nagyon jó kapcsolatban van az anyagokkal, a színekkel és a vonalakkal. Nem csak ruhái, de személyisége is hangulatos és stílusos. Sosem felejtem el az első cukrászdás találkozásunkat … na de nem térek el a tárgytól. Ismerjétek meg és fogadjátok szeretettel Juditot.


Krisztina: Mi mostanság a kedvenc ruhaviseleted Judit?
Judit: Minden reggel hangulat kérdése, vagy az időjárás alapján eldöntöm, milyen cipőt veszek fel és ahhoz öltözöm. Az is előfordul, hogy színt választok a hangulatomhoz, de van, hogy egy-egy ruhadarabra vagy akár egy harisnyára támad kedvem és ahhoz alakítom a többit.



K: Gondolod, hogy a ruhák alkotásában sokat segít az, hogy vidéken élsz, nevezetesen a magyar tenger mellet?  
J: A vidéki élet nekem sokat segít. Imádom a természet adta nyugalmat és lehetőségeket. A Balaton közelségét, a teret, a levegőt, a panorámát. A téli higgadtság és a nyári nyüzsgés váltakozása is ösztönöz, tervezésre késztet. Változás. Mindig valami más kezdődik. Valami új. Olyan a természet közelsége, és állandó átalakulása, mintha többször lenne tavasz egy évben.

K: Mióta beszélhetünk a Terra Naturáról? Mikor alakult meg?
J: Idestova több mint tíz éve alakult.

K: Milyen céllal jött létre?
J: Azért jött létre, mert úgy gondoltam, nem törvényszerű az, hogy a valamikor külön stílussal bíró üzletek egytől egyig átadják helyüket a sablonos poliészter egyenruhákat gyártó cégeknek, amiknek termékeit már csak a rajtuk fityegő címke különbözteti meg.

K: Milyenek voltak a kezdeti évek mesélj, kérlek.
J: A kezdet nagyvonalakban. Gyors elhatározás, márkanév levédése, egy üzlet, két üzlet a Balaton partján majd egy Terra Natura ruhákat árusító Provence-Anno (milyen érdekes) nevet viselő üzlet Budán. A Divat Szövetség által szervezett Divatolimpián való sikeres szereplés, több éven keresztül bemutatkozási lehetőség a Nemzeti Múzeumban a Múzeumok Majálisán, néhány bemutató itt-ott.
De a lényeg és a számomra fontos dolog, hogy az első évben Terra Natura ruhát vásárló hölgyek a mai napig hordják és szeretik azokat a darabokat.



K: Milyen a helyzet most?
J: Most Fonyódon van egy Terra Natura ruhaszalon. Amin pedig dolgozom az az internetes elérhetőségek kialakítása, valamint a környékbeli városokban való megjelenések keresése.

K: Hol volt a legutóbbi divatbemutatód?
J: A Divat Szövetség bemutatta a ruháimat az Őszi BNV nyitónapján, valamint a Duna Plázában a Modellbázis fotókiállításán vehettem részt szabóbabákon kiállított ruhákkal, amit a Pláza az előzetes 1 hónapra tervezett időszak helyett 2 hónapig tartott nyitva a nagy sikerre való tekintettel. A megnyitón 50 darabot felvonultató, nagy sikerű bemutatót tartottunk. Itt az a külön öröm ért, hogy Vámos Magda a divat nagyasszonya, a Divat Szövetség Elnöke és Dr. Ács Klára a Divat Szövetség főtitkára is megtisztelte jelenlétével a bemutatót.





K: Miért szeretik a vásárlóid a Te ruhakollekcióidat?
J: Ezt Tőlük kellene megkérdezni. Talán mert tartós, minden darabot beavatunk varrás előtt, így nem kell félni attól, hogy a természetes anyagok összemennek. Mert nőies darabok. Kiemelik a kiemelendő szépet és eltakarják a takarni való részleteket. Úgy gondolom nagy előnyük az, hogy tiszteletben tartom az anyagot. Az anyag meghatározza, mit lehet belőle varrni és mit nem. Ezt maximálisan figyelembe kell venni ahhoz, hogy a ruha jól funkcionálhasson, és második bőrünkké tudjon válni.

K: Szerinted hogyan lehet védekezni a Made in China ellen?
J:A Made in China ellen a legjobb védekezés, ha alternatívát ajánlunk elfogadható áron, sokkal jobb minőségben, tartósabb ruhadarabok formájában, és ha azok még egyediek is, akkor azt hiszem megtettük, amit lehet.

K: Aki romantikus és egyedi ruhadarabra vágyik, az mindenképp kereshet Téged.
J: Nem csak romantikus darabokért jöhetnek hozzám. Én mindenkinek a saját stílusát segítek megkeresni és azokat a formákat, fazonokat, amik kihangsúlyozzák az előnyös vonásokat, ugyanakkor -és ez lényeges- beleillenek a hétköznapi életvitelbe is, ha kell. Alkalmi, báli, estélyi ruháknál pedig azt hiszem nagyon fontos, hogy az egyediségre garanciát vállalok. Senkinek nem kell attól tartania, hogy ruhájával szembetalálkozik valahol, vagy valakin.



K: Mik a jövőbeli terveid?
J: Megpróbálom az internet nyújtotta lehetőségeket kihasználni és mindenféle erőltetett reklámot nélkülözve csupán az érdeklődőkre, és vásárlókra bízni magam. Mindenkinek vannak ismerősei és annál jobb reklám nincs, mikor a gazdára talált ruha sikere hoz újabb gazdát egy következő Terra Natura ruhának. Sokszor a vásárlóknak vannak jó ötleteik vagy ismerőseik, akik segítenek nekem abban, hogy vidéki márka (is) maradhasson a Terra Natura. Örömmel fogadom, ha megjelenést ajánlanak, ha bemutatóra kérnek fel és egyáltalán, bármilyen ötletet szívesen meghallgatok.

A képre kattintva eljuthatsz a Terra Natura oldalára, ami nagyon sűrűn frissül.

K: Kislánykorodban is ruhatervező szerettél volna lenni?
J: Igen, így van. Először az édesanyám varrt nekem néhány dolgot, de az igényeim növekedésével az ő szabadideje már nem tudott lépést tartani, ezért 12 éves korom óta magam varrtam a ruháimat.

K: Férfiruhát nem terveztél még?
J: Volt már rá példa, hogy férfiruhát terveztem, de ez csak egy két kivételes alkalommal történt. A férfiak ugyanis nem hordanak lobogó ruhadarabokat, márpedig én az anyag mozgásából merítek ihletet általában, és igyekszem az anyagot életre kelteni miközben ruhává formálódik.

K: Mit szeretsz a munkádban?
J: Mit szeretek? Az alkotást, az anyagokat, a csipkéket, a kellékeket belevarázsolni az anyag hangulatába. Kihúzni a vonalakat élesen, határozottan, ha arra van szükség és lágytani, ha azt kívánja a modell, mennyi időnk van, belemélyedhetek a témába? :-)



K: Hogy telik egy napod?
J: A napjaim változatosak. Ha éppen nincs ruhapróba, akkor járok kelek és gomolyognak a gondolataim, egy előadás egy koncert, egy színház, valami zene, vagy teázás közben a járókelők jövése menése is elindíthat valamit. Aztán ha megérik, lerajzolom. Szívem szerint mindenhová viszek papírt és ceruzát, egy-egy vonal is megnyugtat. A lehetőség, hogy rajzolhatok, az már a béke. És akkor jönnek a formák, mint az illatok.

K: Min dolgozol most?
J: Most egy tavaszi-nyári kollekción dolgozom. Már a kivitelezés kezdődik. De erről most nem szeretnék többet elárulni. Nem esek kétségbe, ha lemásolják egy-egy modellemet, volt már rá példa, hisz a fejemben egy lemásolt helyett száz másik áll sorba egyből. De azért ez most legyen meglepetés.




K: Milyen nyereményt hoztál a Hungarian Provence Olvasóknak?
J: Egy természetes alapanyagból készült párnahuzat, ami szintén a Terra Natura kollekció tagja, hisz a Terra Natura lakástextilekkel is foglalkozik. Függönyök, ágyterítők, abroszok, párnahuzatok, minden, amire csak szükség lehet. Ezeket méretre meg is lehet rendelni, sőt ha valaki tanácstalan, ennek a megtervezésében és összehangolásában is szívesen segítek.


Örömmel jelentjük be, hogy májusban Kaposváron lesz a következő divatbemutató, mellyel egyidőben egy kiállítás is nyílik.
Részletek hamarosan.




JÁTÉK



Kérdésünk:

Judit ruhái legutóbb tavaly voltak láthatóak egy divatbemutatón az Őszi BNV nyitónapján. De mikor?

Írd meg nekünk a pontos dátumot.

Segítség is van. A Facebook oldalon megtalálod a választ a fényképeknél az egyik mappában.


A választ a provence@citromail.hu email címre tudod elküldeni.
Tárgy: Terra Natura. Kérlek írd oda a teljes nevedet is.


***

A megfejtés: október 19.-e volt.


Nyertesünk:



Gratulálunk!

***

Játékszabályzat
Mindenki részt vehet, aki magyarországi címmel rendelkezik és elmúlt 18 éves (természetes személy), kivéve a szervezők, illetve közeli hozzátartozóik.

A játék 2012. febr.27.-től   márc.4- ig tart. 

A sorsolás random.org szerveren történik fotóval igazolva, azok között, akik a feltett kérdésre helyes választ adnak és azt elküldik emailben névvel együtt. Egy ember csak egyszer játszhat. A nyeremény a képen látható.
A nyertest emailen értesítjük. Nyereményét Mészáros Judit postázza vagy átvehető személyesen is.
Az emailcímeket más célra nem használjuk fel, törölve lesznek.
A játékot nem a Facebook szervezi.



1 megjegyzés:

Nóra írta...

Ó, nagyon köszönöm! Micsoda szép, hétfői meglepetés! :-)