****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2014. július 4., péntek

Virágkörüli utazás volt Kaposváron -beszámoló


Halmos Monikát (igen, rövid o betűvel írja a nevét, én is meglepődtem anno) két-három évvel ezelőtt ismertem meg, természetesen a levendula kapcsán. Akkor írta meg hazánk egyetlen levendulás szakácskönyvét, melyet követett egy rózsás, és a legújabb az ibolyás. 

Június végén végre személyesen is találkozhattunk, mert megszerveztem, hogy Kaposváron tartson előadást. Ennek a Rippl -Rónai Villa adott otthont.


Az évek alatt nagyon jó barátság alakult ki köztünk Monikával, de azt még sosem olvastam róla, hogy tollforgató kulináris kalandor. Nos, azon a pénteken az érdeklődő közönséget szokás szerint elvarázsolta. Tényleg sokan nem tudják, hogy az embert mennyi ehető virág veszi körül.A hangulat családias volt és ahogy az lenni szokott új, kedves embereket ismertem meg.

Sokan fotóztak és volt aki jegyzetelt is.  Páran mégsem tudtak eljönni, bánhatják.Köszöntő. 

A végén megleptek engem is Monikáék. A képen Andrással, a férjével vagyok látható. Monika könyvei nem csak magyarul, hanem oroszul, németül és angolul is megjelentek. Legújabb német nyelvű könyvének fordítója Moróczné Hortobágyi Zsuzsanna szintén jelen volt az esten.


 
Érdeklődés volt bőven. Monika a bemutató után kóstoltatott, dedikálta könyveit és beszélgetett. A közönség várja a folytatást Monikától és tőlem, így a labda most nálunk van.  :-)


Köszönjük, hogy eljöttetek. Nekünk is egy élmény volt.

Brigi beszámolója az eseményről ITT. fotók: Tóth Brigi, Balogh János és Madame Provence1 megjegyzés:

Brigi írta...

Ó, de jó, hogy te is írtál! Még egyszer köszi a lehetőséget, hogy ott lehettünk! (És már "érik" a levendulás cukor...)